De baby 27 nov 2018 Melissa Eissens

Plan die les maar in! Zwemmen met je baby maakt ‘m hartstikke slim

De eerste keer zwemmen met je baby is spannend, maar ook zo leuk! En wat blijkt nu, er zitten heel veel voordelen aan zwemmen met je uk.

Het heeft misschien even geduurd voordat je de knoop hebt doorgehakt om je baby mee te nemen naar zwemles, maar dit is zeker geen slecht idee. Het moment dat je kind in aanmerking komt met water leert hem belangrijke vaardigheden waar hij de rest van zijn leven iets aan zal hebben.

Quality time

Het is een geweldige manier om contact te maken met je baby. Je bent op ooghoogte in het water met je kind en je hebt het leuk samen. Even niet nadenken over de zorgen van slaap of de boodschappen. Daarnaast leer je veel andere ouders kennen die onlangs een baby hebben gekregen, tenzij je een prove-les neemt. Naast dat het een leerproces is voor je baby is het voor jou ook nog eens een sociale activiteit.

LEES OOK: Deze 10 dingen vertelt niemand je over een pasgeboren baby

Ontwikkeling van de intelligentie

Zwemmen helpt bij de ontwikkeling van de hersenen van baby’s. Het stimuleert bij het maken van neuronen en de verbindingen daartussen, wat van groot is belang voor latere intelligentie van je uk. Maar ook een grotere longcapaciteit is een van de voordelen van vroeg zwemmen. Kinderen met gezondheidsproblemen zoals astma, autisme en het syndroom van Down worden kunnen zelfs verbeterde kracht en coördinatie bereiken door vroegtijdig het water in te duiken.

Zwemmen bouw het zelfvertrouwen op

Zwemles instructrice voor baby’s en moeder Kate Longthorn legt uit dat er nog heel veel volwassenen zijn die niet kunnen zwemmen. Velen zijn bang voor het water en zij zelf was er daar ook eentje van. Ze schreef haar zoon in voor lessen toen hij vijf maanden oud was. Ze wilde dat hij het zelfvertrouwen had die zij niet als kind had. Het is belangrijk voor een kind om niet te bang zijn voor water en om te weten wat hij moet doen wanneer hij erin belandt. Vooral in Nederland is dit cruciaal gezien we omringt zijn met water.

LEES OOK: Je baby laten boeren na het voeden: waarom en hoe?

Ontvang de leukste artikelen in jouw inbox!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang de best gelezen artikelen over zwanger zijn, moeder worden en het leven met je baby in je mailbox.

Reageer op artikel:
Plan die les maar in! Zwemmen met je baby maakt ‘m hartstikke slim
Sluiten