Melissa Eissens
Melissa Eissens Zwanger 13 jan 2019

7 geniale zwangerschapshacks die je nooit meer vergeet

Hoe meer hacks hoe beter! Want het maakt het leven van de zwangere vrouw makkelijker. Deze handige zwangerschapstips helpen je bij diverse ongemakken gedurende de zwangerschap.

Zwangerschapstips

Of het nu je eerste zwangerschap is of alweer je derde. Zwanger zijn blijft bij tijd en wijle irritant of ongemakkelijk en dan hebben we het nog niet eens over de hormonen. Eerder deelden we al hacks die je hier leest. Je kunt als zwangere vrouw echter nooit genoeg nuttige tips krijgen en daarom zetten we er  graag nog een paar voor je op een rijtje.

1. Bewaar een gezonde snack op je nachtkastje

Zoals zwangere vrouwen wel weten noemen we het ‘ochtendmisselijkheid‘, maar we weten maar al te goed dat deze misselijkheid niet alleen in de ochtend kan voorkomen. Dit kan de hele dag vervelend zijn. Toch hebben de meeste vrouwen hier in de ochtend het meeste last van. Misselijkheid komt het meeste voor op een lege maag. Daarom is het een goed idee om een gezonde snack naast je bed neer te leggen. Word je midden in de nacht wakker of vroeg in de ochtend? Eet dan iets kleins, dit kan de misselijkheid voor een groot deel voorkomen of verminderen. De hele dag door last van misselijkheid? Probeer de hele dag door kleine hoeveelheden te eten om een lege maag te voorkomen.

2. Sportbh’s in plaats van zwangerschapsbh’s

Zwangerschapsbh’s lijken ideaal en dat zijn ze ook wel, maar ze zijn ook relatief duur (en vaak onaantrekkelijk). Een sportbh met dezelfde functie, namelijk ondersteuning en comfort, is een stuk goedkoper. Grote kans dat je de bh’s na je zwangerschap niet meer draagt, dus je kunt een dure zwangerschapsbh prima vervangen door een goede goedkopere sportbh met voldoende ondersteuning. Ze komen ook in leuke kleuren en printjes, keuze genoeg!

3. Zuig op een lolly om maagzuur te voorkomen

Veel vrouwen kunnen last krijgen van maagzuur tijdens de zwangerschap, vooral in het derde trimester. Voor sommige vrouwen zou het zuigen op een zoete lolly of hard snoep een verlichtende werking hebben. Het proberen waard toch?

LEES OOK: 1 op de 4 zwangeren heeft het mentaal zwaar. En dit is dé oplossing

4. Maak een klein nood ‘overgeef tasje’

Tijdens je zwangerschap zul je mogelijk moeten overgeven. Niet alleen de misselijkheid draagt daar aan bij, maar zelfs de kleinste onaangename geurtjes kunnen er voor zorgen dat jij boven de wc hangt. Dat is gelijk probleem nummer twee. Er is niet altijd een wc voor handen. Daarom is het verstandig om een tasje klaar te hebben waar alles in zit wat je nodig hebt, voor als het moment daar is. Denk aan een tasje met plastic zakjes, een tandenborstel en tandpasta op reisformaat, tissues, kauwgom en een slipje voor als je er per ongeluk bij plast.

5. Kinesiotape voor verlichting

Deze wondertape wordt gebruikt door topsporters en atleten om blessures en pijn te verlichten. De kinesiotape is echter ook heel geschikt voor zwangeren die flink last hebben van de zwaarte van hun buik. De tape wordt gebruikt om verlichting te geven. Laat je goed informeren en klop bij de juiste expert aan. In dit filmpje zie je hoe je de tape optimaal kunt gebruiken.

6. Maak al je afspraken in één keer

Boek bij je eerste bezoek aan verloskundige of arts meteen alle andere vervolgafspraken. Op deze manier ben je er bijna altijd van verzekerd dat er die dag tijd voor je is en vergeet je het niet. Ook heb je zelf meer rust omdat je weet welke dagen je in de toekomst moet afblokken en welke dagen je vrij hebt om andere dingen te doen.

7. Ga iets anders doen dan plassen

Leid jezelf af met een trucje waardoor je minder vaak naar de wc hoeft te gaan. Je kunt de aandacht op je arm richten door licht met je vingertop over je arm te bewegen. Op deze manier zou de plotselinge drang om te plassen verdwijnen. Handig als je bijvoorbeeld in een vergadering zit of in een winkel loopt waar je niet zo snel naar de wc kunt.

Romper

Ontvang de leukste artikelen in jouw inbox!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang de best gelezen artikelen over zwanger zijn, moeder worden en het leven met je baby in je mailbox.

Reageer op artikel:
7 geniale zwangerschapshacks die je nooit meer vergeet
Sluiten