Moeders vertellen de meest bizarre symptomen van tijdens hun zwangerschap

Je lichaam doet rare dingen als je zwanger bent. Maar hoe gek je zwangerschapssymptomen ook lijken, zo vreemd zijn ze waarschijnlijk helemaal niet.  Op romper deelden tien vrouwen de meest bijzondere dingen die hun lichaam deed tijdens hun zwangerschap. 

Amy, 32

“Tegen het eind van mijn tweede zwangerschap merkte ik dat de wc-bril langzaam in een blauwe kleur aan het veranderen was. Natuurlijk schakelde ik Google in en zag dat veel andere vrouwen ditzelfde probleem hadden. Ik moest progesteron pillen gebruiken tijdens die zwangerschap, dus ik geef de schuld aan de extra hormonen voor dit bizarre mysterie.”

Jamie, 35

“Mijn maag trilde! Het was niet zoals een knorrend gevoel of een samentrekking, het voelde alsof er een telefoon in mijn baarmoeder zat die aan het trillen was. Mijn man geloofde me niet totdat ik zijn hand op de trillende plek legde. Hij maakte een sprong naar achteren van de schrik. Het was heel vreemd. Het gebeurde alleen die ene keer, de dag daarna begonnen de weeën.”

Jenny, 33

“Mijn ene voet was groter dan de andere. Dus ik moest schoenen kopen die de maat waren van mijn grote voet, en de andere schoen volproppen met zooltjes zodat deze enigszins paste. Ook kon ik geen krakende geluiden horen of de geur van knoflook of iets met lavendel of vanille weerstaan. Ik moest dan bijna altijd spugen.”

LEES OOK: Onderzoek: zelfs een slok alcohol tijdens de zwangerschap heeft effect op de baby

Shannon, 35

“Mijn zwangerschap heeft me zo enorm zen gemaakt. Normaal was ik altijd druk en actief en toen BAM. Ik was zwanger en de meest relaxte persoon ooit geworden. Zo apart.”

Jill, 35

“Mijn haar stopte met groeien. Tijdens mijn zwangerschap hoefde in mijn benen en oksels niet meer te scheren. Het was geweldig!”

Momma Jorge, 44

“Mijn smaakpapillen waren compleet op hol geslagen. Toen ik zwanger was van mijn tweede kwam ik erachter dat ik ineens eten lekker vond wat ik normaal nooit wilde eten. Dus ik heb uiteraard meteen allerlei dingen geprobeerd.”

Ariel, 30

“De lucht gaf me het gevoel dat ik wilde overgeven. Te warme lucht, te koud, te vochtig. Elke verandering in de lucht had effect. Moet je voorstellen dat je boodschappen gaat doen en de auto uit moet, om vervolgens de supermarkt in te gaan om er vervolgens weer uit te lopen. Of het binnenwandelen van een stomende kamer, of het inademen van stoom vanuit een kokende pan.

Het was werkelijk het proberen om niet te spugen overal waar ik heen ging. Ik zou letterlijk uit mijn auto stappen, mezelf even aanpassen of overgeven en dan vrolijk mijn weg vervolgen. Totdat ik weer een gebouw in moest lopen, dan begon het weer opnieuw.”

LEES OOK: Deze tips maken het makkelijker om na je zwangerschapsverlof weer aan het werk te gaan

Jillian, 36

“Tijdens de laatste trimester van mijn zwangerschap begon mijn haar te jeuken. Ken je dat gevoel dat wanneer je een strakke staart na een lange dat uit doet, en je hoofdhuid bijna verbrand aanvoelt? Het was precies dat gevoel op de hele kruin van mijn hoofd.”

Cassy, 28

“Ik rook en proefde schimmel en wilde het constant uitspugen! Niemand anders rook het, alleen ik. Soms had ik ook een metaalachtige smaak ik me mond.

Ik kon pindakaas wel eten, maar ik kon de geur niet uitstaan. Een geopende pot gaf me het gevoel dat ik wilde spugen, het was zo sterk en vies. Maar gaf je me een boterham met pindakaas en jam, dan zou ik je vertellen dat die heerlijk was.”

Kate, 30

“Mijn huid werd mooi egaal en ik hoefde dagen mijn haar niet te wassen. Maar ik kon niet goed ademhalen, ik had een peesontsteking in mijn heup en kon nauwelijks lopen. Ik zag er geweldig uit, maar ik voelde me verschrikkelijk!”

15 dingen die je jezelf meteen na je tweede trimester moet gunnen

Niets meer missen? Like ons op Facebook.

Romper

Ontvang de leukste artikelen in jouw inbox!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang de best gelezen artikelen over zwanger zijn, moeder worden en het leven met je baby in je mailbox.

Reageer op artikel:
Moeders vertellen de meest bizarre symptomen van tijdens hun zwangerschap
Sluiten