Zwanger 15 feb 2018 Daphne de Groot

Zwangerschapskleding die je buik beschermt tegen straling: nodig of niet?

Er is al een tijdje het een en ander te doen over straling. Er is een groep mensen die denkt dat straling (bijvoorbeeld van je telefoon of laptop) slecht is voor de gezondheid. Kledingmerk Noppies speelt hier handig op in. Samen met RADYGO maakten zij een lijn met zwangerschapskleding die die buik beschermt tegen straling. Maar, is dit wel nodig? 

De collectie zwangerschapskleding bestaat uit broeken, tops en jurken. Op het buikgedeelte is er een speciaal soort draad verwerkt, wat de buik zou beschermen tegen straling. ‘Zo helpen we vrouwen zich zorgeloos, comfortabel en stijlvol te kleden tijdens hun zwangerschap. En dragen we tegelijkertijd een steentje bij aan het welzijn van de toekomstige generatie’, zegt Noppies hierover in hun persbericht.

Is straling echt zo schadelijk?

De vraag is nu natuurlijk: is straling zo schadelijk voor de gezondheid? En dan nog een stap verder, voor de gezondheid van je ongeboren kind? Deskundigen zetten hier zeer serieuze vraagtekens bij. Gerard van Rhoon is hoogleraar stralingsoncologie bij het Erasmus MC en zegt het volgende tegen Editie NL: ‘Er is geen wetenschappelijk bewijs dat de elektromagnetische straling van mobieltjes of WiFi-routers schadelijk is voor de gezondheid.’

Geen bewijs

Er is dus geen bewijs dat de straling van je telefoon, laptop en wifi router schadelijk zijn voor de gezondheid. Wil je er evengoed bewust mee omgaan, voor het geval dat? Noppies deelde deze afbeelding met tips waar je aan kunt denken:

Tips tegen straling

Editie NL

Ontvang de leukste artikelen in jouw inbox!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang de best gelezen artikelen over zwanger zijn, moeder worden en het leven met je baby in je mailbox.

Reageer op artikel:
Zwangerschapskleding die je buik beschermt tegen straling: nodig of niet?
Sluiten