Zwangerschapsdementie: welke maffe dingen deed jij?

Je fietsslot proberen te openen met je autosleutels, ineens de naam van je baas niet meer weten en tig keer per dag naar de slaapkamer lopen, om vervolgens geen idee meer te hebben waarom. Yep, zwangerschapsdementie is een serieuze aandoening.

Waar je trouwens vooral hard om moet lachen. Het gaat tenslotte vanzelf weer over. Buzzfeed maakte een mooi lijstje met geestige dingen die vrouwen deden tijdens hun zwangerschap toen hun hersens even ‘offline’ waren.

1. Laat een boodschap achter na de…

Cierra: ‘Ik liep ons huis binnen en bedacht me dat ik het antwoordapparaat weer eens moest afluisteren. Ik stond in de keuken en probeerde me te herinneren waar dat apparaat was, totdat ik er achter kwam dat we al 12 jaar geen antwoordapparaat meer hebben.’

2. Bammetje lucht

Alexis: ‘Ik pakte die ochtend het lunchpakket in voor mijn man, en kreeg ‘s middags van hem een foto toegestuurd. Twee sneetjes brood met niets erop!’

3. Magnetron

Brittany: ‘Het lukte me niet om de magnetron aan te zetten. Ik bleef maar op het knopje drukken, maar hij wilde niet aan gaan. Toen ik begon te huilen, kwam mijn man kijken. Hij deed de deur van de magnetron dicht en drukte op ‘start’. Het werkte.’

LEES OOK: Wat je wél en vooral ook niet moet eten als je zwanger bent

4. Appartement- of autosleutels?

Mustlovego: ‘Ik probeerde de deur van mijn appartement open te maken met mijn autosleutels. Daarna tikte ik een telefoonnummer in op mijn magnetron.’

5. Ik mis je, poes

Lynsey: ‘Ik probeerde mijn kat te sms’en omdat ik ‘m heel erg miste. Ik begon te huilen toen ik er achter kwam dat zijn nummer niet in mijn telefoon stond.

6. Afstandsbediening foetsie

Screwingthemilkman: ‘Ik heb tot twee keer toe de afstandsbediening in de vriezer gelegd. Beide keren kon ik ‘m dagenlang niet meer vinden.’

LEES OOK: 11 verrassende dingen die bijna niemand weet over de zwangerschap

7. Armvoet

Jessica: ‘Hoe ik ook mijn best deed, ik kon maar niet op het woord ‘hand’ komen. Dus ik heb het urenlang ‘armvoet’ genoemd.’

8. Rauwe eitjes

Atello12: ‘Ik wilde eieren bakken maar er gebeurde steeds niets. Uiteindelijk zag ik dat het gas niet aanstond. Ik heb dus tien minuten naar rauwe eieren gekeken.’

9. Pindakaas in overvloed

Emily: ‘Tegen de tijd dat de kleine geboren werd, hadden we zeven ongeopende potten pindakaas in de kast staan. Ik vergat steeds of we ze nou wel of niet hadden als ik boodschappen ging doen. Toen ik bij de zevende thuis kwam en ze allemaal in de kast zag staan, barstte ik in huilen uit. Ik was er van overtuigd dat ik mijn geheugen helemaal kwijt raakte.

De beste anderhalve minuut van vandaag! Geweldige timelapse: een zwangerschap in 90 seconden

BuzzFeed

Ontvang de leukste artikelen in jouw inbox!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang de best gelezen artikelen over zwanger zijn, moeder worden en het leven met je baby in je mailbox.

Reageer op artikel:
Zwangerschapsdementie: welke maffe dingen deed jij?
Sluiten