Zwanger 23 nov 2018 Sterre Touw

Naar deze 7 dingen hunkert zo’n beetje iedereen die zwanger is (toch?)

Terwijl je voor je zwangerschap nog streng vegetariër was, heb je tijdens je zwangerschap ineens een intens verlangen naar een hamburger. Jup, het zijn zwangerschapscravings, het intens hunkeren naar ongezond voedsel of juist dingen die je nooit eerder lekker vond.

Alle hormonen die door je lichaam gieren, zorgen ervoor dat je ineens hele sterke behoefte kan hebben aan sommige dingen. Je kunt je hormonen niet sturen, ook niet als je hormonen willen dat je twee potten augurken achter elkaar leeg eet. Dus met dat in onze gedachten, zijn hier een paar heel simpele dingen waar zwangere vrouwen ongetwijfeld naar hunkeren.

Augurken

Je moet ervan houden. In het tweede en derde trimester van je zwangerschap heb je het meest behoefte aan zure smaken zoals augurken. Je bent dus écht niet de enige.

IJs

De behoefte aan ijs is er niet alleen bij een gebroken hart. Nee, zo’n 40 procent van de vrouwen die zwanger zijn verlangt naar zoetigheid zoals ijs. Al eet je een hele schaal op; je geniet nog steeds intens van het allerlaatste hapje.

LEES OOK: Deze Nederlandse ijssalon maakt speciaal voor zwangere vrouwen augurkenijs

Chocola

Het is al algemeen bekend dat vrouwen gek zijn van een lekker stuk chocola. Als je zwanger bent probeer je zoveel mogelijk variaties uit. Puur, wit, melk, noten, karamel-zeezout. Alles vind je heerlijk en eet je op tot de laatste kruimel.

Elke soort chips

Zodra je je hand in de zak hebt gestoken, is de zak binnen no time op. De zoute snacks zijn magisch en je hebt het gewoon nodig tijdens je zwangerschap.

Pittig eten

Pittig eten = maagzuur. Dat is het nadeel aan het hunkeren naar pittig. Toch lijkt het je aan het begin heerlijk. Maar zodra je je maagzuur voelt borrelen heb je misschien snel spijt van de keuze.

Pizza

Pepperoni, hawaii of toch lievere quatre formage? Als het maar vet is en je het makkelijk naar binnen kunt werken. En wat is er mis mee om een keertje een pizza naar binnen te werken?

Laatste van de zwangerschapscravings: Koffie

Koffie is een begrip als je zwanger bent. Sommige zijn pro-koffie tijdens de zwangerschap en sommigen weer fel tegen. Het is het beste niet te veel koffie te drinken tijdens de zwangerschap, maar dat betekent niet dat we er heel erg naar verlangen. Je moet continu doodmoe en een beetje cafeïne is wel dan op zijn plaats.

LEES OOK: Het is het overlevingsdrankje van veel moeders, maar hoeveel koffie is te veel?

Ontvang de leukste artikelen in jouw inbox!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang de best gelezen artikelen over zwanger zijn, moeder worden en het leven met je baby in je mailbox.

Reageer op artikel:
Naar deze 7 dingen hunkert zo’n beetje iedereen die zwanger is (toch?)
Sluiten