6x waarom je zwangerschap griezelig veel overeenkomt met je peuter

Als je voor de tweede keer zwanger bent en terugverlangt naar een zwangerschap waarbij je níet voortdurend achter een peuter aan moest rennen, realiseer je het je ineens. Je lijkt nu ineens een stuk meer op je peuter dan hiervoor. En dit is waarom. 

1. Je huilt. Veel.

Je nagel gebroken? Je voelt je ogen rood worden. Je portemonnee vergeten wanneer je net die heerlijke tompouche wilt afrekenen? Yup, zet die kraan maar open. Een schattige baby op tv? Huil alsof er geen morgen is. Je kan er niets aan doen. Geef de hormonen maar de schuld.

2. Je – eh – hebt last van ‘ongelukjes’

Ja, er speelt een baby voetbal met je blaas. Niet zo gek dat je hier en daar een klein beetje vocht verliest als je lacht. Of huilt. Of als je moet hoesten. Of niezen. Als je een peuter in huis hebt mag je dus twee extra setjes kleding meenemen als je ergens naartoe gaat. Voor jezelf en voor hem.

3. Je bent de halve nacht wakker

Tussen rugpijn, hoofdpijn, misselijkheid en ongemakkelijk liggen in lijkt het zo ongeveer onmogelijk om langer dan een paar uur achter elkaar te slapen als je zwanger bent. Je komt je peuter waarschijnlijk wel tegen op de gang als je voor de vijfde keer naar het toilet gaat.

LEES OOK: Hoe deze moeder haar peuter borstvoeding geeft doe je haar niet na

4. Je groeit als een gek uit je kleding

‘Maar deze broek paste me vorige week nog!’ Dit is een kreet die iedere zwangere vrouw wel herkent. En ook vreselijk herkenbaar, als je naar de steeds maar groeiende kledingstapel van je peuter kijkt.

5. Picky eater, anyone?

Verslond je eerst een halve kip met je blote handen (letterlijk), nu draait je maag zich al om bij de gedachte alleen al. Samen met je peuter ‘geniet’ je de eerste weken van je zwangerschap van broodstengels, crackers en ander droog spul. Mjammie (maar niet heus).

6. Als je het einde van de dag wil halen, heb je een dutje nodig

Hangt een beetje samen met dat níet kunnen slapen gedurende de nacht. Dus dat wordt een middagdutje. Wel zo gezellig, met je uk naast je.

Ontvang de leukste artikelen in jouw inbox!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang de best gelezen artikelen over zwanger zijn, moeder worden en het leven met je baby in je mailbox.

Reageer op artikel:
6x waarom je zwangerschap griezelig veel overeenkomt met je peuter
Sluiten