Zwanger 3 jul 2017 Susan Dalstra

9 momenten waarop je zwangerschap het perfecte excuus is om onder verplichtingen uit te komen

Zwanger zijn komt met zoveel ongemak (je eigen benen niet meer kunnen scheren, negen maanden lang niet drinken) dat je af en toe best even gebruik mag maken van de situatie. Wanneer je een smoesje nodig hebt om onder een heel vervelende verplichtingen uit te komen, bijvoorbeeld.

Dit is het moment om je zwangere status nog even helemaal uit te buiten. Dan hebben we het niet alleen over ongelimiteerd middenin de nacht kleffe kadetjes met roomboter en hagelslag naar binnenwerken – en wee degene die je daarom durft te veroordelen – nee; die bolle buik komt soms ook gewoon heel goed van pas als je een verplichting hebt waar je gewoon echt de zin niet voor kan opbrengen. Bijvoorbeeld:

1. Je wekelijkse rondje in de sportschool. We weten ook heus wel dat je nog prima een lichte work-out kan doen als je in verwachting bent, maar niemand gaat in discussie met een zwangere vrouw als je besluit dat gewoon lekker niet te doen.

2. Het afscheidsetentje van een collega wiens naam je eigenlijk pas wist toen ze haar vetrek aankondigde. Vertel in geuren en kleuren over je misselijkheid, overdrijf indien nodig een beetje hier en daar en niemand die nog durft aan te dringen om gewoon gezellig mee te gaan. Typisch een van die verplichtingen waar je nu niet op zit te wachten.

3. Koken. Beseffen mensen wel hoe penetrant de geur van gekookte groenten kan zijn? Je partner mag zich uitleven in de keuken en anders eten jullie voor de vijfde keer deze week take-away – of een boterham met kaas.

4. Stofzuigen is echt een onmogelijke klus geworden. Maar echt. De hele tijd voorover hangen en dan dat ding ook nog de trap op en neer slepen zeker? Onverantwoord.

LEES OOK: 7x praktische dingen om te doen voordat je zwangerschapsverlof erop zit

5. De verjaardag van welk familielid dan ook. Als je je echt van je goede kant wil laten zien kun je ervoor kiezen voor de vorm even een uurtje op te komen draven om daarna snel de benen te nemen omdat je natuurlijk kapót bent en echt even moet liggen.

6. Uren in de kroeg hangen met vrienden. Je bent dol op de kroeg en minstens zo dol op je vrienden, maar iedereen in een dronken roes zien wegzakken terwijl jij broodnuchter bent, daar valt bar weinig lol te beleven. Op zaterdagochtend zonder houten hoofd wakker worden, is eigenlijk ook heel verfrissend.

7. Dito voor de vrijmibo op je werk. Want wat is een vrijmibo zonder borrel? Nou ja: eigenlijk dus gewoon werk.

8. Op de kat van je buren passen als ze op vakantie zijn. Je had het anders natuurlijk met alle liefde gedaan, maar een kattenbak verschonen als je zwanger bent is gewoon hartstikke gevaarlijk.

9. De boodschappen doen op zaterdagmiddag. Of beter gezegd: slepen met de boodschappen. Je partner aanwijzen wat jullie allemaal nodig hebben om het weekend door te komen (chocola! pindarotsjes! liters appelsap!) is daarentegen natuurlijk geen enkel probleem.

Ben je net zwanger? Dan herken je je vast in deze 16 (hilarische) tweets.

Heel eerlijk: heb jij je zwangerschap wel eens ingezet om ergens onderuit te komen? Deel het met ons op Facebook!

 

Ontvang de leukste artikelen in jouw inbox!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang de best gelezen artikelen over zwanger zijn, moeder worden en het leven met je baby in je mailbox.

Reageer op artikel:
9 momenten waarop je zwangerschap het perfecte excuus is om onder verplichtingen uit te komen
Sluiten