Zwanger 5 sep 2017 Susan Dalstra

Zwangere vrouw poseert met 20.000 (!) bijen in fotoshoot

Je hebt mensen die al hysterisch worden wanneer ze een bij zien op het terras, maar deze moeder niet. Emily Mueller uit Ohio laat zich niet afschrikken door een bijtje meer of minder. Integendeel: voor haar zwangerschapsshoot streek ze neer in een weiland mét horror, gruwel, rillingen: 20.000 (!) bijen als accessoire. 

Emily’s idee om met bijen te poseren, komt niet helemaal uit de lucht vallen. De moeder van drie is imker en wilde altijd al eens een shoot doen met de insecten. Ze besloot bijen te houden nadat ze meerdere miskramen doormaakte. ‘Bijen staan voor nieuw leven en na mijn tweede miskraam had ik een nieuwe uitlaatklep nodig. Ik voelde een band met de bijen en het was een fijne afleiding in die moeilijke periode. Sommige mensen doen yoga, ik doe bijen.’

Laatste kind

Bijen houden is één ding, maar tienduizenden bijen laten krioelen over je zwangere buik is toch wel weer wat stapjes verder. ‘Dit is onze laatste kind’, zegt Emily. ‘We wilden daarom de zwangerschap op een speciale manier vastleggen. En toen dacht ik natuurlijk, gekke ik: laten we een fotoshoot doen met bijen!’

LEES OOK: Dít is het beste moment om een zwangerschapsfotoshoot te houden

Vriendelijke bijenzwerm

De moeder kreeg toestemming van de gemeente en ging serieus aan de slag met fotograaf Kendrah Damis. ‘Ik zie aan hoe ze reageren of bijen agressief zijn of niet wanneer ik ze benader.  Ik haalde de bijenkorf weg van een bankje in het park met gemeentewerkers op een paar meter afstand. Emily zag meteen dat dit een vriendelijke bijenzwerm was.

Vervolgens nam ze de bijen mee naar huis waar ze het stresslevel van de insecten testte door ze van de ene korf naar de andere te verplaatsen. Ze voedde ze suikerwater zodat ze verzadigd zouden zijn en niet ver genoeg konden buigen om te steken. ‘Ik ben fulltime bezig met bijen, dus voor mij is dit normaal.

Koningin

Op de foto’s houdt ze de koningin van de zwerm vast in een kooitje in haar linkerhand. ‘Ik duwde die hand op mijn buik omdat bijen altijd hun koningin volgen. Mensen denken dat ik mijn kind in gevaar hebben gebracht, maar dat komt doordat ze te weinig weten over honingbijen. Ze weten niet hoe vriendelijk ze eigenlijk zijn.’

Noodplan

Voor de shoot had ze overlegd met haar huisarts en verloskundige. Die gaven haar groen licht omdat ze nooit een vervelende reactie had gehad op een bijensteek. Tijdens de shoot werd ze vier keer gestoken, maar volgens Emily was dat allemaal ‘haar eigen fout’ omdat ze per ongeluk een paar bijen had geplet. Ook had ze een noodplan gemaakt voor het geval de bijen toch agressief zouden worden. ‘Ik zou mijn jurk uittrekken en naar de garage rennen. Dan zou ik daar het licht aan doen. Bijen vliegen altijd naar het licht.’

Spirituele ervaring

Zij en haar man zijn apetrots op het eindresultaat. ‘Het was zo’n spirituele ervaring. Het was alles wat ik wilde en staat zo goed voor alles waar ons gezin voor staat. We zijn zo gelukkig. We denken dat het een meisje wordt, maar dat moeten we nog even afwachten.’

Een bijzondere shoot werd het inderdaad, maar toch: don’t try this at home. Zeker niet met die agressieve wespen die deze week in Eindhoven groepen mensen aanvielen. #rillingen

Wil je je baby na de bevalling professioneel fotograferen? Met deze tips wordt het eindresultaat prachtig.

Nooit meer iets missen? Like ons op Facebook!

 

People

Ontvang de leukste artikelen in jouw inbox!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang de best gelezen artikelen over zwanger zijn, moeder worden en het leven met je baby in je mailbox.

Reageer op artikel:
Zwangere vrouw poseert met 20.000 (!) bijen in fotoshoot
Sluiten