Zwanger worden? Zo vertelt je lijf je wanneer je vruchtbaar bent

De ovulatietest: geweldige uitvinding. Maar wist je dat je lijf óók zelf aangeeft wanneer je je eisprong hebt, vruchtbaar bent en dus de meeste kans hebt om zwanger te worden? Even opletten dus of je de signalen herkent, en dan: aan de bak!

Ander baarmoederhalsslijm

Wanneer je vruchtbaar bent, verandert je je cervixslijm. Een ander (en een beetje vies) woord voor baarmoederhalsslijm. Je lichaam produceert in die periode meer oestrogeen en daardoor is je slijm helderder. Het gaat een beetje lijken op eiwit en wordt ook rekbaarder. Dus ja, even voelen. Als je erop let, zie je vanzelf de verandering rond je eisprong. Verschil gespot? Tijd om je man aan zijn jas te trekken.

Ovulatiepijn

Het is niet voor iedereen even duidelijk, bijna iedereen voelt wel ‘iets’ rond de eisprong. Van lichte kramp, een paar steken, tot klachten die het meest lijken op menstruatiepijn. Wat je voelt is de spanning in de eiblaasjes en de eierstokken als het eitje vrijkomt. Is het eitje gesprongen, dan is de pijn weg en ben jij hartstikke vruchtbaar.

Sterke reuk

Loop je met een boog om die stinkende wasmand heen? Of ruik je het zweet van die collega opeens wel heel sterk? Rond je eisprong hebben veel vrouwen een sterkere reuk. Een gevolg van de hormonen die je lijf aanmaakt in die periode van de maand.

Grotere borsten

Voelen je borsten zwaar en zelfs een beetje pijnlijk? Dan komt je eisprong er hoogstwaarschijnlijk aan.

Sexy!

Je lippen zijn wat voller, je pupillen groter en je huid is net wat zachter dan normaal. Moeder Natuur helpt je rond je eisprong een handje om een man te verleiden. Het zijn subtiele veranderingen, maar let maar eens op, dan zie je ze zelf ook.

Ontvang de leukste artikelen in jouw inbox!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang de best gelezen artikelen over zwanger zijn, moeder worden en het leven met je baby in je mailbox.

Reageer op artikel:
Zwanger worden? Zo vertelt je lijf je wanneer je vruchtbaar bent
Sluiten