Zwanger 26 nov 2018 Melissa Eissens

Dit herken je zéker als je zwanger bent in de herfst of winter

Zwanger in de zomer, de winter, de herfst of de lente, het maakt eigenlijk niet zoveel uit, elk seizoen heeft zo wel zijn flaws. Als je zwanger bent in de herfst of winter dan ga je je zeker herkennen in het volgende

1. Je denkt dat je nog wel een tijdje in je gewone winterjas past, maar niets is minder waar. Voor je het weet heb je al twee nieuwe zwangerschapsjassen moeten inslaan, want die buik groeit sneller dan je denkt!

2. Het commentaar dat je keer op keer krijgt als je het raam eventjes op een kier hebt gezet. ‘Doe het raam dicht! De regen komt naar binnen’ of ‘Het is -2 buiten! En nu bevries ik ook nog eens binnen’. Sorry dat ik alleen maar eventjes wilde afkoelen..

3. De auto in en uit kruipen in je dikke winterkleding is een hele uitdaging, hierdoor krijg je ergens de overtuiging dat een berg beklimmen misschien niet eens zo moeilijk zou zijn. Doen?

4. Je weet als geen ander hoe het is om constant maar zweterig te zijn, maar tegelijkertijd ook een droge jeukende huid te hebben. Hmm welke hebben we liever?

5. Ik ben gevallen.. alweer ja! En krijg mezelf niet meer omhoog. Help.

6. Mensen schrikken zich een ongeluk wanneer ze jou met een dikke buik door de sneeuw en gladde wegdek zien lopen. Maarja.. net alsof je andere mensen iedere dag kunt dwingen om boodschappen voor je te doen, je kinderen rond te rijden, je naar doktersafspraken te brengen en een persoonlijke taxi te zijn.

7. De onzekere blik van mensen die niet durven te vragen of je nou zwanger bent of dat je gewoon iets ‘dikker’ bent geworden. Stiekem best wel grappig.

8. Dat winkelcentrums, winkels en restaurants allemaal hun verwarming zo hoog hebben gezet dat je bijna wilt geloven dat ze daar simpelweg geen zwangere vrouwen willen hebben. “Bake the pregnant lady!”

9. Je komt erachter hoe makkelijk je alles, maar letterlijk ALLES net zo goed online kunt bestellen. Gewoon lekker vanuit je luie stoel in je comfy pyjama’s! Nieuw motto: waarom moeilijk doen als het makkelijk kan.

10. De irritante pijn die je moet doorstaan wanneer je probeert je dikke olifanten voeten in je laarzen te krijgen.

LEES OOK: 10 verrassende redenen waarom het stiekem rockt om zwanger te zijn tijdens kerst

11. Harige benen zijn jouw eigen nieuwe mode deze winter. Ohja, en thermosondergoed ook!

12. Vrolijke glitter truien zien er super leuk uit in de catalogus, maar zodra jij er eentje aan hebt lijk je net een levende kerstboom.

13. De dokter vertelt je dat het belangrijk is om iedere dag wat zonlicht te zien. Perfect! Want jij gebruikt dit nu als excuus om thuis even te ontsnappen aan alle vakantiedrukte.

14. Elke keer dat iemand tegen je zegt “Het moet zo fijn zijn om het niet de hele dag koud te hebben”, weet je niet of je diegene moet uitleggen hoe het echt zit, of het gewoon moet negeren. Niet op ingaan.. niet op ingaan..

15. Als ze echt willen dat je ‘fijne feestdagen’ hebt, dan moeten ze ophouden met het verstoppen van je lievelings kaas en rood vlees! Nog even volhouden.

16. Jammer.. die tien glazen warme chocolademelk per dag is niet wat de dokter bedoelde met ‘blijf gehydrateerd’. Maar het was wel lekker! En nodig.

17. Het observeren van mensen die je verbaast aankijken wanneer het een wat warmere winterdag is, en jij over straat loopt met je jas open, geen sjaal, geen muts, geen handschoenen. Feels like summer!

18. Ondanks dat je een sterke en zelfstandige vrouw bent, wijs je toch iedere keer hulpeloos naar je buik wanneer je de auto moet krabbel of sneeuw moet scheppen. ‘Sorry..’

19. ‘Underboob sweat’… meer hoeven we er niet over te zeggen.

20. Je begrijpt waarom beren een winterslaap houden.

LEES OOK: 7 geniale borstvoedingshacks waarmee jij warm de winter doorkomt

Momtastic

Ontvang de leukste artikelen in jouw inbox!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang de best gelezen artikelen over zwanger zijn, moeder worden en het leven met je baby in je mailbox.

Reageer op artikel:
Dit herken je zéker als je zwanger bent in de herfst of winter
Sluiten