Na het lezen van deze 6 voordelen wil je een tweeling krijgen (ja echt)

Zwanger zijn van een tweeling. Voor sommige moeders een absolute droom, anderen moeten er niet aan denken. Maar guess what: zwanger zijn van een tweeling is magisch! Ben jij (ooit) zwanger (geweest) van een tweeling? Dan herken je vast deze zes punten die moeder Kaitlin Kuehner tijdens haar zwangerschap meemaakte.

Kaitlin: ‘Ik kan me voorstellen dat de meeste mensen lieven zwanger zijn van één baby, dan van twee tegelijk. Nu dat ik zwanger ben van een tweeling krijg ik vaak de opmerking ‘dat ik daar mijn handen wel vol aan ga hebben’. Ik snap die reacties wel, maar ze worden wel een beetje saai.

Verdedigend

Als opkomende tweelingmoeder ben ik me verdedigend gaan opstellen wat betreft het zwanger zijn van een tweeling en wil ik dat mensen weten wat een wonder het eigenlijk is. Maar om eerlijk te zijn kan ik niet al te boos zijn op de mensen die zeggen “gun me zoiets niet!”, want ik weet zeker dat ik ook soortgelijke dingen heb geroepen voordat ik zwanger was.

Het is makkelijk om dingen te bedenken die ik wél wil vergeten tijdens de zwangerschap, zoals het hebben van zoveel honger, mijn enorme buik, de zorgen, het ongemak, het plassen en nog veel meer. Maar er is een zonnige kant. Dus voor alle opkomende tweelingmoeders, hier zijn enkele dingen waar je aan kunt denken wanneer je wat positiviteit nodig hebt tijdens je zwangerschap. You can do this!

1. In je lichaam kloppen drie hartjes

En hoe geweldig is dat! Je creëert leven, niet één maar twee op hetzelfde moment. Een wonder dat je altijd bij zal blijven. Hoe zwaar het soms ook kan zijn, zwanger zijn van een tweeling wordt steeds specialer hoe dichter je bij het eindelijk ontmoeten van je baby’s komt. Het kost misschien enige tijd om dit te beseffen, maar het gebeurt echt. Iedere tweelingmoeder zal dit ongetwijfeld ook ervaren.

LEES OOK: Indrukwekkend: Deze eeneiige tweeling bleef leven door te knuffelen

2. Je krijg je baby’s vaak te zien

Hoewel we ons soms allemaal wel eens zorgen maken, vooral als er twee baby’s in ons groeien, is er een groot voordeel. Je krijgt ze namelijk vaker te zien. Maandelijkse echoscopieën zijn dan inmiddels wel een routine geworden, maar het blijft geweldig om ze daar samen te zien, schoppend en zwaaiend.

3. Je krijgt random vlagen van trotse gevoelens

Je hebt van die dagen dat je baalt omdat je niet kan doen wat je wilt, of hoe je dat wilt. Maar no worries, laat dat gevoel er maar even zijn en bekijk het van de positieve kant. Namelijk wat je allemaal nog wel kunt doen! Je runt het hele huishouden nog steeds zo goed als je kan. Lopen, slapen, werken en het gezin verzorgen gaat misschien minder soepel dan voorheen, maar het gaat erom dat je het nog steeds doet! Je loopt op deze wereld en draagt twee levens met je mee. Je doet iets bijzonders wat maar 3% van de vrouwen ervaart.

4. De reactie van (vreemde) mensen is geweldig

Het verveelt nooit, de reactie die mensen geven wanneer je ze vertelt dat je in verwachting bent van een tweeling. Of je op dat moment nou in de supermarkt staat of in de wachtkamer bij de dokter, mensen zijn vaak door het dolle heen wanneer je het nieuws deelt. De kans is groot dat je wel iemand kent die en tweeling heeft, extra leuk is het dan om je op die manier met mensen verbonden te voelen en hun verhaal te horen. Ook is het geweldig om tweelingmoeders tegen te komen. Het is net alsof ze ineens overal zijn! Het idee dat zij de zwangerschap en de bevalling goed doorlopen hebben stelt enorm gerust.

LEES OOK: Ben je zwanger van een tweeling of meerling? Dit kun je het beste eten

5. Je hoeft niet te twijfelen tussen twee namen, je kunt ze beide gebruiken. Win-win!

Een lijstje vol met leuke jongens of meiden namen voor je baby, maar welke kies je nou? Dit probleem hebben tweelingmoeders niet. Die kiezen er gewoon twee, wat het leven meteen een stuk makkelijker maakt.

6. Je mag je zwangerschap TWEE keer aankondigen

Als je eenmaal weet dat je zwanger bent kun je waarschijnlijk niet wachten om dit aan je vrienden en familie te vertellen. Maar het is nog leuker als je ze een tweede keer kunt verrassen door te vertellen dat je er niet één, maar twee krijgt. De blikken op hun gezichten vergeet je nooit meer!

Niets meer missen? Like ons op Facebook.

 

Scary Mommy

Ontvang de leukste artikelen in jouw inbox!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang de best gelezen artikelen over zwanger zijn, moeder worden en het leven met je baby in je mailbox.

Reageer op artikel:
Na het lezen van deze 6 voordelen wil je een tweeling krijgen (ja echt)
Sluiten