Na je 35e moeder geworden? Dan heb je waarschijnlijk een ijzersterk geheugen

Ben je na je 35ste moeder worden? Grote kans dat veel mensen dit best oud vinden en je van alles te horen krijgt over de nadelen en risico’s. Terwijl er ook juist voordelen aan zitten. Zo heeft het een positief effect op je hersens.

Uit onderzoek blijkt dat als je na je 35ste een baby krijgt, je later waarschijnlijk minder last van geheugenverlies zult hebben.

De test

De wetenschappers hebben 830 vrouwen die de overgang gepasseerd zijn onderzocht op het gebied van kortetermijngeheugen, waarneming en functionele vaardigheden. Daarbij keken ze naar de leeftijd waarop de vrouwen voor het eerst ongesteld werden, op welke leeftijd zij een kind kregen en andere belangrijke factoren die het effect van deze zwangerschap met zich meebrengen ten opzichte van hun mentale gezondheid.

LEES OOK: 8 tips om je vruchtbaarheid een boost te geven

Geheugen

De vrouwen die na hun 35ste zwanger raakten, bleken een beter kortetermijngeheugen te hebben. En als ze ook nog eens voor hun dertiende voor het eerst ongesteld werden, was de hele werking van het geheugen goed. Een langere fase van de menstruatie en het gebruik van anticonceptie staan volgens de onderzoekers in verhouding met gezondere hersens op latere leeftijd. Vrouwen die tussen hun vijftiende en vierentwintigste een kind kregen, bleken een slechter geheugen te hebben op hun veertigste. Dit komt door de hormonen die in grote getale vrijkomen tijdens je zwangerschap. Die zorgen voor een optimaal functionerend en gezond brein.

Dus als iemand ooit nog begint over het feit dat je beter eerder kinderen had kunnen krijgen, verwijs ze vooral door naar dit artikel!

En oh ja, vergeet niet om ons even te Liken? (Nou ja zeg, alsof jij dat zou vergeten met jouw ijzersterke geheugen.)

Naast opmerkingen dat je misschien eerder aan kinderen had moeten beginnen, worden er nog meer dingen gezegd waar je misschien niet op zit te wachten. Lees hier welke 11 irritante opmerkingen zwangere vrouwen te horen krijgen.

Journal of the American Geriatrics Society

Reageer op artikel:
Na je 35e moeder geworden? Dan heb je waarschijnlijk een ijzersterk geheugen
Sluiten