9 x waarom zwanger zijn tijdens Pasen ‘the bomb’ is

Susan Dalstra 16 apr 2017 Zwanger

Kijk, zwanger zijn tijdens any feestdag is verre van ideaal. Al is het alleen al omdat je niet mag drinken en na een paar uur sociale verplichtingen geslóópt bent. Maar van alle feestdagen waarop je zwanger kan zijn, is Pasen veruit het beste. Sterker nog, het is heerlijk om nu zwanger te zijn! 

Wanneer je geen gelovige achtergrond hebt, staat Pasen vooral in het teken van een overkill aan zoete pasteltinten, urenlange brunches en je ziek eten aan paaseitjes. En laat dat nou precies zijn waar je als zwangere behoefte aan hebt! Echt, met Pasen zwanger zijn is top en wel hierom:

1. Je hebt je familie om je heen

Heb je mooi de gelegenheid om je moeder en tante’s nog eens uit te horen over hun zwangerschap en herinneringen van vroeger op te halen. En die paar extra handjes die je helpen met af- en opruimen zijn ook nooit weg.

2. Al.het.eten.

Kerst heeft de reputatie een copieus eetfestijn te zijn, maar vlak ook Pasen zeker niet uit. Worteltaart, kaneelbroodjes, quiches, verse croissants en paaseitjes overal waar je kijkt – kom maar door! En geen misprijzende blikken wanneer je je compleet te buiten gaat aan alles wat er op tafel staat, want dat doet iederéén aan de brunchtafel.

LEES OOK: 20 prachtige babynamen die geïnspireerd zijn op de natuur

3. Pasen draait niet alleen om drank

Eerlijk is eerlijk: twee dagen Kerst vieren gaat toch een stuk soepeler met een wijntje (of twee, of drie), en laten we het over Oud & Nieuw maar helemaal niet hebben. Jij bent ook heus heel gezellig zonder drank, maar iedereen teut zien worden terwijl je broodnuchter bent, is gewoon niet zo leuk. Pasen daarentegen is op een verdwaalde mimosa links of rechts na, niet echt het feestje om starnakel bezopen te worden.

4. Je hebt het perfecte excuus om niet mee te doen met eieren zoeken

Of met de traditiegetrouwe boswandeling, meubelboulevard-strooptocht of welke Paas-activtiteit dan ook. Iedereen snapt dat jij met je zwangere buik even geen fut hebt om de hort op te gaan. Dus terwijl de rest van de familie allerlei dingen onderneemt, kun jij op de bank crashen met Netflix (en de overgebleven paaseitjes opeten).

5. Mooi weer = buik showen

Pasen = voorjaar = mooi weer en mooi weer betekent dat je je schaamteloos je buik kan showen. In de winter moet je die mooie buik verstoppen onder wollen truien en dikke winterjassen, waardoor mensen zomaar kunnen denken dat je gewoon zwaar getafeld hebt in plaats van dat je gewoon hartstikke zwanger bent. De lente daarentegen is het perfecte moment om de show te stelen.

6. De temperatuur is precies goed

Je een beetje knap kleden als zwangere is in de winter geen sinecure en in de zomer hoogzwanger zijn is fysiek gewoon een regelrechte uitputtingsslag (opvliegers! opgezwollen voeten! zweetsnorren!). Met Pasen kun je met een béétje mazzel buiten zitten zonder je hoofd in de vriezer te willen stoppen.

7. Pasen staat voor een nieuw begin

Los van het religieuze aspect draait Pasen om een nieuw begin. Eieren, kuikentjes, lammetjes, vogeltjes die weer fluiten – jij past helemaal binnen dat gevoel.

8. Je baby wordt waarschijnlijk nog voor de herfst geboren

En dat is heerlijk, want dan kan je straks nog heerlijk naar buiten met die kleine. Bovendien zijn die slapeloze nachten straks een stuk beter te doen wanneer je de volgende dag wordt getrakteerd op voldoende zonlicht.

9. Je kan alles eten

Ja sorry, we beginnen toch nog weer even over eten. Je hoeft geen ingewikkelde dieetvoorkeuren door te geven want het voordeel van een brunch is dat vis of vlees meestal niet de hoofdmoot zijn van de maaltijd. Met de paasbrunch staat er gewoon een tafel vól met broodjes, beleg, eieren en zoetigheid die je allemaal mag en zal eten ook.

Ben je in verwachting van een lente-baby? Bofkont! 8x waarom het geweldig is om een lente-baby te krijgen.

Niets meer van Famme Baby missen? Like ons op Facebook!

Reageer op artikel:
9 x waarom zwanger zijn tijdens Pasen ‘the bomb’ is
Sluiten