8 dingen die iedere zwangere vrouw die klein van stuk is herkent

Susan Dalstra 15 aug 2017 Zwanger

Nooit wat kunnen zien bij een concert, net niet lekker bij het gaspedaal kunnen en al-tijd om je ID-kaart gevraagd worden als je wijn koopt: het leven van een verticaal uitgedaagde (lees: kleine) vrouw gaat niet over rozen. Al helemaal niet als je zwanger bent. 

Want als je wat compacter bent, heb je gewoon minder tegenwicht te bieden aan die groeiende buik. Dus voor alle kleine doch fijne vrouwen die hun best doen negen maanden lang rechtop te blijven staan: 8 frustraties die je vast herkent.

1. Je hebt een opvallender waggeltje

Vrijwel onvermijdelijk in het derde trimester: De Waggel. Al helemaal als je benen kort zijn, is de vergelijking met een eend snel gemaakt. Maar wee degene die daar wat van durft te zeggen, want je zwangerschapshormonen dulden geen commentaar.

2. Je buik lijkt enorm

Als je klein van stuk bent en je man niet de GVR (Grote Vriendelijke Reus) is, is de kans best groot dat jullie baby niet gigantisch is. Dankzij optische illusie denken mensen echter dat je in verwachting bent van minstens een drieling en krijg je op straat om de haverklap meelevende blikken toegeworpen.

3. Positiekleding past nooit fatsoenlijk

Een gat in de markt: petite positiekleding. Een zwangerschapsrokje lijkt op een klein lichaam al snel een rok waar je de vloer mee kan dweilen. Een maxi-jurk is al snel een hobbezak en omdat er in veel positiekleding geen enkele vorm zit, voel je je al helemaal een wandelend bolletje. Zit er niks anders op dan te shoppen in de XL-sectie op de petite afdeling.

LEES OOK: 5 relatie struggles als je net een baby hebt gekregen

4. Op de onderzoekstafel liggen is alsof je de Mount Everest beklimt

Jezelf er gracieus op vlijen is een kansloze missie. In het begin lukt het nog met een klein sprongetje, maar op een gegeven moment heb je echt een opstapje nodig.

5. Mensen noemen je ‘schattig’

En dat voelt heel verkeerd want hallo je bent een volgroeide vrouw die een kínd draagt.

6. Niemand geeft je genoeg ruimte

Vooral herkenbaar als je in de stad woont. Als je klein bent, word je al snel omver gelopen omdat mensen je letterlijk over het hoofd zien. Al helemaal naar als je zwanger bent en mensen uit bescherming liefst op een paar meter afstand houdt. In de spits reizen met het openbaar vervoer? Nachtmerrie.

7. Je bent de hele dag aan het grazen

Omdat je zwangere buik al je organen lijkt te verdrukken, kan je maag maar hele kleine porties tegelijk aan waardoor je uiteindelijk de hele dag door aan het eten bent (en je altijd afvraagt waar je over twee uur bent en of daar wel eten is).

8. Over het ledikantje bukken is een Olympische sport

Niets zo leuk als wanneer het ledikantje staat en je beseft: daar ligt straks een baby. Jullie baby. Tot je gaat oefenen met het oppakken en je buik zo in de weg zit dat je een balansact moet uitvoeren waar de gemiddelde acrobaat nog van kan leren.

En dat terwijl je als zwangere al zoveel te verduren hebt…   hier 11 irritante opmerkingen die zwangere vrouwen te horen krijgen.

Romper

Reageer op artikel:
8 dingen die iedere zwangere vrouw die klein van stuk is herkent
Sluiten