Zwanger, en nu? – Wij hebben antwoord op al je vragen

Je bent er nét achter gekomen dat je zwanger bent. Gefeliciteerd! En nu? Wat moet je nu allemaal regelen? Wij zetten het voor je op een rijtje.

Vertel je partner het goede nieuws

Als je partner het nog niet weet, is dit misschien wel het leukste om te doen. Vertel jij het je partner ‘gewoon’, of maak je er iets bijzonders van? Wij schreven hier al eerder een leuk artikel over bomvol inspiratie. Laat je ons op Facebook weten hoe jij jouw partner voor het eerst over de zwangerschap vertelde? Vinden we leuk.

Bereken jouw uitgerekende datum

Natuurlijk ben je benieuwd wanneer je precies zwanger geworden bent, en wat de uitgerekende datum van jouw kleintje gaat worden. Via deze handige website bereken je snel die uitgerekende datum. Alles wat je hoeft te doen is de eerste dag van je laatste menstruatie en de gemiddelde lengte van je cyclus in te vullen.

LEES OOK: 11 rare dingen die mensen opeens doen of zeggen als je zwanger bent

Maak een afspraak met je verloskundige

Zodra je weet dat je zwanger bent, kun je een afspraak maken met de verloskundige. Afhankelijk van waar je woont kun je kiezen uit één of meerdere praktijken. Zoek via het KNOV welke verloskundige bij jou in de buurt zit. Je eerste afspraak met de verloskundige zal tussen de 8 en 10 weken plaatsvinden.

Pas je voeding (en levensstijl) aan

Het is belangrijk dat je weet wat je wel en niet mag eten tijdens de zwangerschap. Deze dingen zijn bijvoorbeeld extra goed om te eten tijdens je zwangerschap. Ook is het belangrijk dat je geen alcohol meer drinkt, niet meer rookt en geen drugs gebruikt. Alles om de groei en ontwikkeling van je kindje zo goed mogelijk te laten verlopen.

LEES OOK: Zin in een drankje? 8 heerlijke mocktails waar je deze zomer van kunt genieten

Bereid je voor op eventuele zwangerschapsverschijnselen

Lang niet alle vrouwen krijgen last van zwangerschapsverschijnselen, maar je kunt je er maar beter vast op voorbereiden. Lees je in over alles wat je tegen kunt komen tijdens je zwangerschap. Je kunt maar beter goed voorbereid zijn! Bekende krampen zijn (ochtend)misselijkheid, hoofdpijn en buikkrampen.

Volg de groei van je kindje

Benieuwd hoe groot je kindje precies is? Wij hebben een handige zwangerschapskalender gemaakt waar je week na week bij kunt houden hoe groot je kindje ongeveer is. Hoe bijzonder is dat!

Slik vitamines

Foliumzuur slikken tijdens de eerste weken van je zwangerschap verkleint de kans op een open ruggetje, hazenlip of open gehemelte bij je baby. Heel belangrijk om dat te slikken dus! Om alle benodigde vitamines binnen te krijgen, kan je een multivitamine voor zwangere vrouwen gaan slikken.

Benieuwd hoe het zit met zwangerschapscravings? Wij hebben alvast 6 verhalen over zwangerschapscravings voor je die klinkklare onzin zijn

Ontvang de leukste artikelen in jouw inbox!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang de best gelezen artikelen over zwanger zijn, moeder worden en het leven met je baby in je mailbox.

Reageer op artikel:
Zwanger, en nu? – Wij hebben antwoord op al je vragen
Sluiten