Zwanger 18 jul 2018 Soraya Vogelaar

Zwanger en diarree: dit kun je doen om het te verhelpen

Zwanger en diarree: het is geen prettige combinatie, maar ook niet een heel vreemd zwangerschapskwaaltje. Wij geven je alle ins en outs om het te verhelpen. En bij welke symptomen je naar de huisarts moet als je last hebt van diarree tijdens de zwangerschap.

Diarree tijdens de zwangerschap is geen pretje. Tijdens de zwangerschap komen je darmen onder druk te staan. Doordat je baarmoeder groeit, worden de darmen weggedrukt, hierdoor zijn ze gevoeliger en krijg je makkelijker diarree.

Zwangerschapsdiarree verhelpen

Diarree tijdens de zwangerschap, kun je op een paar natuurlijke manieren verhelpen. Let op: tijdens de zwangerschap mag je geen diarreeremmers gebruiken. De volgende huis-tuin-en-keuken tips voor diarree helpen je gelukkig al een heel eind op weg:

1. Voldoende drinken

Het is belangrijk dat je je vochtgehalte zoveel mogelijk op pijl houdt als je diarree hebt. Dit doe je door verspreid over de dag zo’n twee tot drie liter water te drinken. Vermijd drankjes als vruchtensappen.

LEES OOK: Last van kramp tijdens je zwangerschap? Dit zou het kunnen zijn

2. Vezelrijk voedsel eten

Ook als je diarree hebt is het slim om zo goed en gezond mogelijk te blijven eten. Kies vooral voor vezelrijk eten, zoals groente, fruit en volkoren brood. Vezels binden namelijk het vocht in je ontlasting en dit zorgt ervoor dat de diarree vermindert.

3. ORS gebruiken bij langdurig diarree tijdens de zwangerschap

Heb je al meer dan twee dagen last van diarree? Dan kan het helpen om een ORS (Oral Rehydration Solution) drankje in te nemen. Deze drinkbare vloeistof is een mengsel van druivensuiker en zouten die je moet oplossen in water. Het herstelt de vochtbalans in je lichaam. Dit is bij de apotheek en drogisterij verkrijgbaar.

Zwanger en diarree: wanneer naar de huisarts?

Wanneer je langer dan drie dagen last hebt van diarree kun je het best je huisarts of verloskundige inlichten. Doe dit ook vooral als je naast de diarree last krijgt van andere klachten, zoals koorts (boven de 39 graden) of bloedverlies.

Het Carpaletunnelsyndroom: hierdoor heb je pijnlijke vingers tijdens de zwangerschap..

Niets meer missen? Like ons op Facebook.

Laatste reactie
0 reacties totaal
Nog geen reacties
Praat mee op het forum

Verloskundigen Praktijk Hellevoetsluis

Ontvang de leukste artikelen in jouw inbox!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang de best gelezen artikelen over zwanger zijn, moeder worden en het leven met je baby in je mailbox.

Reageer op artikel:
Zwanger en diarree: dit kun je doen om het te verhelpen
Sluiten