Stelling: zwanger of niet, ik draag deze zomer gewoon een bikini op het strand

Natuurlijk ben je trots op je buik nu je zwanger bent. Maar trots zijn op je buik, en ‘m in die leuke bikini die je vorig jaar gekocht hebt hijsen, zijn toch twee verschillende dingen. Want: toch wel een beetje spannend. Of niet? De stelling van deze week: ik draag deze zomer gewoon een bikini op het strand.

Tijdens de zwangerschap verandert je lichaam enorm. Waar je vorig jaar mogelijk in een sexy bikini over het strand paradeerde, knipper je nu misschien onwillekeurig toch een paar keer met je ogen als je voor het zwemkleding-schap staat. Wil je nu wel met je bolle buik in een bikini over het strand lopen?

Tankini

‘Ja,’ zeggen veel vrouwen op verschillende fora’s op internet. Een veelgehoord (terecht!) argument is: ‘mijn mooie zwangere buik mag gezien worden!’. Ook is er natuurlijk altijd de optie van een tankini. Dit is een bikini met een tanktop in plaats van een korte bikinitop. Op deze manier draag je toch een soort bikini, maar niet zo revealing als de oude vertrouwde variant.

Nieuwe kopen?

Het is een optie om een speciale zwangerschaps bikini of badpak aan te schaffen. Grote kans dat je oude badpak of bikini toch een beetje te strak is gaan zitten. Bang dat je dat zwangerschapsbadpak maar één keer draagt? Je kunt ‘m ook gebruiken om straks de paar laatste zwangerschapskilootjes te verdoezelen.

LEES OOK: Dit is waarom je moet oppassen met drankjes met suiker tijdens je zwangerschap

Gevoelig voor licht

Als we de Vlaamse website baby.be moeten geloven, is het wel slimmer om een badpak te dragen tijdens de zwangerschap. Vanaf de 16e zwangerschapsweek zou de baby namelijk lichtgevoelig worden. Dat betekent dat je baby het licht van buiten de baarmoeder kan waarnemen. Daar is in principe niets mis mee, maar het kan je baby wel nerveus maken.

Laat het ons weten op Facebook: loop jij deze zomer met je zwangere buik in bikini? We zijn erg benieuwd!

Vorige stelling gemist? Stelling: het moet mogelijk zijn om een genderloos geboortecertificaat te krijgen

Laatste reactie
0 reacties totaal
Nog geen reacties
Praat mee op het forum
Reageer op artikel:
Stelling: zwanger of niet, ik draag deze zomer gewoon een bikini op het strand
Sluiten