De mama 20 nov 2018 Daphne de Groot

8 redenen waarom jouw zusje de allerbeste tante ooit wordt

Er is niemand die je zo goed kent als je zusje. Ik bedoel maar: ze kent jou al letterlijk haar hele leven. Als kinderen konden jullie elkaar mateloos irriteren, maar o wee als iemand anders het waagde om haar te pesten. Toen jullie tieners waren giebelden jullie over jongens en nu je zwanger bent was niemand zo enthousiast als zij. 

Yup, jouw zusje wordt de allerbeste tante OOIT! En wel hierom.

Ze kent je door en door

Ze weet precies hoe jij in elkaar zit. Ze voelt aan wanneer jij er even door heen zit en een goed gesprek nodig hebt. Ze weet hoe je bent en weet precies in te schatten wat je nodig hebt, zonder dat je het hoeft te zeggen.

Ze kan al jouw hormonale buien handelen

Van superchagrijnig naar een huilend wrak naar giebelende-geit-modus: ehh, puberteit anyone? De hormonale buien waar je nu mee te maken krijgt zijn echt helemaal geen probleem voor je zusje, die de moodswings al een paar jaar eerder meegemaakt heeft.

Je vertrouwt haar meer dan wie ook

Je vertrouwt haar met al jouw twijfels, maar ook met jouw eerdergenoemde buien. Je weet dat ze er voor je is en zal zijn, hoe bont je het af en toe ook maakt. En die onvoorwaardelijke liefde is heel erg fijn!

De familiebijeenkomsten worden zo een stuk makkelijker (én leuker)

Moeders die niet genoeg aandacht krijgen, tantes die alle ins en outs van je bevalling willen weten en die griezelige oom met een koortslip die wel heel erg dicht bij de baby in de buurt komt. Je zusje voelt haarfijn aan wanneer het je eventjes te veel wordt en neemt met een opgewekt ‘doei’ je spruit mee naar de andere kamer om ‘m de fles te geven. Rust.

LEES OOK: Deze vrouw maakt een selfie terwijl haar zus aan het bevallen is

Ze weet wat kattenkwaad is

En vindt het heerlijk om jouw spruit op te leiden. (Wacht, waarom is dit een goed ding?)

Maar ze weet ook wanneer het te ver gaat

Kattenkwaad met beleid, zeg maar. En dat hoort ook gewoon een beetje bij kinderen, toch? Wel zo cute.

Ze staat altijd voor je klaar

Baby, werk, relatie, vriendschappen, huishouden, boodschappen en o ja, ook nog ergens sporten tussendoor. Als het je allemaal even te veel wordt weet je meteen wie je kunt bellen. Zij zorgt voor een gezonde portie perspectief (en een fijne fles wijn wanneer het nodig is).

Ze is een neutrale buffer tussen jou en je moeder

Je moeder is de allerliefste ter wereld. Maar vooral als het op je uk aankomt kan ze nogal overheersend zijn met veel goedbedoelde tips, waar je soms helemaal niet op zit te wachten. Je zus is een fijne neutrale buffer, die ervoor kan zorgen dat er een gewoon gesprek gevoerd kan worden zonder dat de emoties hoog oplopen.

Onderzoek zegt dat opa’s en oma’s die oppassen langer leven (dus: graag gedaan, mam!)

Niets meer missen? Like ons op Facebook.

Ontvang de leukste artikelen in jouw inbox!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang de best gelezen artikelen over zwanger zijn, moeder worden en het leven met je baby in je mailbox.

Reageer op artikel:
8 redenen waarom jouw zusje de allerbeste tante ooit wordt
Sluiten