Waarom je absoluut niet zonder je zus kan tijdens je zwangerschap

Je bent zwanger, en denk maar niet dat jouw zus dat als een gewone zaak beschouwd. Nee, het is feest! Door de sterke band die zussen kunnen hebben zal zij jou geen moment in de steek laten tijdens deze negen maanden. En daarna natuurlijk ook niet.

Zussen weten het gewoon!

Hoe? Dat weten wij ook niet. Maar dat is gewoon een zussending, intuïtie. De beste zussen kunnen elkaar aanvoelen en op de een of andere magische manier hebben ze dan ook het gevoel dat jij zwanger bent, en dan is het nog waar ook. Leg dat maar eens uit! Het voordeel hiervan is wel dat ze je meteen kan steunen vanaf het begin, en dit verder samen jullie geheimpje kan zijn.

Ze weigeren je te lang emotioneel instabiel te zijn

Als we zwanger zijn en ons even niet helemaal happy voelen hebben we al snel de neiging om de hele dag in bed te gaan liggen, het liefst met de gordijnen dicht en de dekens over ons hoofd. Ongestoord. Maar denk maar niet dat jouw zus dat laat gebeuren. Misschien vind je het eerst vervelend dat ze je niet gewoon met rust laat, maar wanneer ze je het bed uit sleurt en meeneemt naar de film die je eigenlijk heel graag wilde zien of een nieuw restaurant in de stad die nog op je verlanglijstje stond, ben je heel blij met die afleiding.

LEES OOK: Als je zwanger bent herken je je zéker in deze (hilarische) tweets

Maar ze begrijpen ook dat je soms gewoon even zielig mag zijn

Ze neemt je mee op sleeptouw wanneer je het écht het hardst nodig hebt (ook al denk jij van niet), maar ze begrijpt ook dat je soms gewoon rust nodig hebt en even alleen moet zijn. Als ze het niet aan je kan zien, dan zal ze het wel aanvoelen dat alles wat jij nodig hebt is een avondje thuis op de bank.

Zussen zijn als eerste in het ziekenhuis

Je hoeft ze maar een berichtje te sturen dat je onderweg bent naar het ziekenhuis, zodat je haar al voor de ingang treft wanneer je zelf aankomt rijden. Ze wil niets missen en je geen enkel moment alleen laten. Ook al weet ze dat jouw partner erbij is, een zus heeft toch een eigen gevoel van verantwoording, bescherming en trots en die rol geeft ze niet zomaar weg! Ze zal er alles aan doen om je aan het lachen te maken en de ziekenhuisperiode zo makkelijk mogelijk te maken.

Ze steunen je, waar ze ook zijn

Waar ze ook ter wereld is, de afstand staat een zussenband niet in de weg! Als je zus dichtbij woont, dan heb je het geluk dat ze vaak genoeg langs kan komen om voor je te koken, je voeten te masseren of je huis op te ruimen. Maar ook als ze ver weg woont of ver weg is, dan zal ze je hoe dan ook altijd steunen. Waar je ook om vraagt, ze regelt het voor je.

Ze is even enthousiast als jij

Er is niets beters dan een zus die net zo blij is dat er een baby op komst is als dat jij bent. Je kunt het samen over alle voorbereidingen hebben en ze kan je helpen met de moeilijke beslissingen. Zoals hoe je je huis het veiligste baby-proof maakt of hoe je op z’n aller mooist de kinderkamer inricht waar je zo lang op hebt gewacht. Je zus kent jou immers het beste!

Ze kopen de beste cadeaus

Hoe vaak je haar ook vertelt dat ze niet met grote of dure cadeaus hoeven aan te komen, omdat ze juist al zo goed voor je is geweest. Neemt een zus daar geen genoegen mee! Ze wil als trotse tante iedereen overtreffen en grote kans dat ze op een dag aan zal komen met een puppy voor je kind. Omdat we het nog niet druk genoeg hebben.. Maar eerlijk gezegd, is je zus zelf al het mooiste cadeau!

LEES OOK: Waarom je beter niet op je rug kunt slapen tijdens je zwangerschap

Ontvang de leukste artikelen in jouw inbox!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang de best gelezen artikelen over zwanger zijn, moeder worden en het leven met je baby in je mailbox.

Reageer op artikel:
Waarom je absoluut niet zonder je zus kan tijdens je zwangerschap
Sluiten