Zon, zee en strand met je baby – dit neemt de ervaren strandmoeder mee

Het is lekker weer en je wilt naar het strand. Mét baby. Waar moet je op letten en wat neem je allemaal mee?

Speciaal voor alle zonliefhebbers en strandhangers hebben we een lijst samengesteld met dingen waar je op moet letten en moet meenemen als je je kleintje wilt meenemen naar het strand.

Zonnebrand

Het is heel belangrijk om je kleine met een hoge factor zonnebrandcrème (50+!) in te smeren. Let op dat je tijdens het insmeren geen zand meer aan je handen hebt, want dat schuurt vervelend op het tere huidje van de baby.

Parasol

Je hebt het misschien al gemerkt: je baby houdt niet van felle zonnestralen. Directe zon is dan ook schadelijk voor de huid van je kindje. Kies daarom altijd voor schaduw. Plaats bijvoorbeeld een parasol boven zijn speelplek en zorg ervoor dat je altijd een pet/hoedje en een zonnebril voor je kind bij je hebt.

LEES OOK: Inspiratie: 10 babykamers die niet roze of blauw zijn

Mini-tentje

Voor de allerkleinsten zijn er travel-cots. Dit zijn kleine tentjes waarin je baby in de schaduw ligt. Ook heel handig tegen muggen. Ze zijn gemakkelijk op te vouwen en mee te nemen naar het strand of het zwembad. Ideaal!

strand met je baby

Let op de tijd

De zon is op z’n heetst tussen 12.00 en 15.00 uur. Neem je baby daarom zo min mogelijk op sleeptouw tussen die uren.

LEES OOK: Zo vieren ouders wereldwijd de eerste verjaardag van hun kind

Babybadje

Een baby laat je natuurlijk nog niet alleen in de zee spelen. Daarom is het fijn om voor je baby een babybadje aan te schaffen. Deze koop je al voor een paar euro. Zet ‘m onder de parasol en vul het badje met water. Op deze manier kan je kindje lekker in het water spelen, zonder dat het gevaarlijk wordt.

Speciaal boxkleed

Wil je liever niet dat je baby op het zand zit? Neem dan een speciaal boxkleed voor het strand mee. Dit kleed is lekker zacht voor je baby, en de kans dat hij met het zand gaat spelen (lees: het in zijn mond stopt…) wordt meteen een stuk kleiner.

Droge kleding

Klinkt misschien als een open deur, maar zorg dat je ALTIJD een setje droge kleding voor je kind(eren) meeneemt als je naar het strand gaat. Het zal je maar gebeuren dat je met natte kleding naar huis moet fietsen… niet fijn!

Samen met je kindje op avontuur! 6 x de leukste uitjes straks met je baby

Laatste reactie
0 reacties totaal
Nog geen reacties
Praat mee op het forum

Ontvang de leukste artikelen in jouw inbox!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang de best gelezen artikelen over zwanger zijn, moeder worden en het leven met je baby in je mailbox.

Reageer op artikel:
Zon, zee en strand met je baby – dit neemt de ervaren strandmoeder mee
Sluiten