Zo lief! 10 Moeders vertellen wat hun partner voor ze deed toen het zwangerschapsverlof erop zat

Tijdens je zwangerschapsverlof leer je het leven met je baby kennen. Maar er komt ook een moment dat het zwangerschapsverlof afgelopen is en je weer aan het werk moet. Deze tien moeders vertellen hoe hun partner die overgangsperiode net even wat makkelijker voor ze maakte.

Aan Romper vertellen de kersverse moeders welke lieve dingen hun partners deden toen het zwangerschapsverlof erop zat. Wij smelten weg bij de prachtige verhalen.

1.

‘Op mijn allereerste dag ging hij zelf laat naar zijn werk. Hij hielp mij bij het aankleden van onze drie dochters en wachtte nog even totdat ik echt de deur uit was met ze. Hij zorgt er ook voor dat mijn pompjes om te kolven schoon zijn wanneer ik thuiskom en ook ‘s ochtends al klaarliggen in mijn tas.’ – Jessey

2.

‘De nacht voordat ik weer aan het werk ging, moest ik huilen. Mijn man zei tegen mij dat ik niet hoefde te gaan als ik niet wilde, we zouden financieel wel een oplossing vinden. Uiteindelijk besloot ik dat ik toch wel wilde blijven werken. Maar het betekende heel veel voor me dat hij me ook zou steunen als ik zou stoppen met werken.’ – Courtney

3.

‘Hij nam een hele maand vaderschapsverlof op!’ – Emily

4.

‘De eerste keer werd hij een thuisblijfvader. Zo kon ik mijn carrière verder opbouwen zonder dat ik mij druk hoefde te maken over kinderopvang. Bij de tweede baby ging hij weer werken toen ik met zwangerschapsverlof ging. Hij kon me toen niet heel veel helpen. Maar hij is niet van me gescheiden toen ik (en ons huis) er niet uitzag. Het leven van twee werkende ouders met twee kinderen was even wennen. We moesten samen een nieuwe balans te vinden.’ – Rachel

5.

‘Mijn man maakte schoon, deed de was en zorgde elke avond na het eten dat mijn kolfproducten en flesjes klaar voor gebruik waren. Ondertussen kon ik knuffelen en zorgen voor onze dochter. Hij wist dat de huishoudtaken even het laatste waren waar mijn hoofd naar stond. Hij deed het zonder ook maar één keer te klagen.’ – Sarah

LEES OOK: Moeder deelt: 5 redenen waarom ik meer van m’n man houd nu we een kind hebben

6.

‘Mijn partner stuurde me naar het werk met drie ingelijste foto’s van onze tweelingmeisjes. Toen ik op kantoor was, kwam er vervolgens een boeket bloemen en bleek dat hij lunch voor me had besteld. Dit heeft hij moeten afstemmen met mijn assistent om zeker te weten dat ik aanwezig zou zijn tijdens de lunch.’ – Jennifer

7.

‘Mijn vrouw bleef thuis. Tijdens mijn eerste werkweek stuurde ze ieder uur een nieuw filmpje naar me van de situatie thuis. Het was zo lief.’- Andrea

8.

‘Ik begon op een woensdag weer met werken. Ik had dus een korte werkweek maar het was alsnog zwaar. Die zaterdag was ik aan het huilen omdat ik niet terug wilde gaan. Dus maakte hij op zondag ontbijt voor ons en plande hij een gezellige picknick met de familie in het park. Het zorgde ervoor dat ik me helemaal opgeladen voelde voor de nieuwe werkweek. We hebben er een traditie van gemaakt en doen dit nu elk weekend als het mooi weer is. – Sunny

9.

‘Toen ik thuiskwam na mijn eerste werkdag, stond het avondeten en een wijntje voor mij klaar. De baby droeg een shirt waarop ‘I love mommy’ stond. Ik heb tranen van geluk gehuild. – Nina

10.

‘Hij had onze dochter een klein cheerleader kostuum aangetrokken. Zodat zij mij kon aanmoedigen als ik naar het werk ging en weer thuiskwam. Mijn carrière is erg belangrijk voor me, en het was mooi om te zien dat hij dit begreep. Tegelijkertijd krijgt onze dochter zo een beetje mee dat het ook mooi is om een werkende moeder te zijn.’ – Genevieve

Deed jouw partner iets speciaals toen jij weer aan het werk ging? Deel het met ons op Facebook!

Niets meer missen? Like ons dan op Facebook.

Romper

Ontvang de leukste artikelen in jouw inbox!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang de best gelezen artikelen over zwanger zijn, moeder worden en het leven met je baby in je mailbox.

Reageer op artikel:
Zo lief! 10 Moeders vertellen wat hun partner voor ze deed toen het zwangerschapsverlof erop zat
Sluiten