Zo kies je een babynaam die je later ook nog steeds leuk vindt

Als ouder kies je niet zomaar de eerste beste babynaam voor je hummeltje. Het is een heel proces. Misschien zijn er toch een aantal dingen waar je waarschijnlijk niet altijd rekening mee houdt. Zo is er niks mis met de drie namen Karin Anna Klaasje, maar vormen deze voorletters van jullie kleine meisje niet een woord waar je een, twee drie op zit te wachten. Dus, zo zorg je ervoor dat jij geen spijt krijgt van de naam van je kindje.

Check de initialen

Een Karin Anna Klaasje-situatie wil je dus voorkomen. Check daarom altijd even of de eerste, tweede en derde naam van je kindje een woord vormen. Toch verliefd op deze drie namen? Be creativiteit en draai de namen gewoon om!

Hoe zit het met de combinatie van jullie achternaam en de naam van het kindje

Bo een prachtige babynaam voor een stoere jongen, maar wanneer jullie achternaam Ter Ham is, is dit misschien niet de beste combo. Ook wanneer de naam van je kindje eindigt met dezelfde letter als jullie achternaam begint kan dit verwarring brengen met uitspreken Bij bijvoorbeeld Jonas Salk.

Vraag aan andere wat ze van de naam vinden

Wanneer jij gek bent op een naam kan het voorkomen dat je gewoon niet door hebt dat Ina op vagina rijmt. Vraag daarom een paar mensen in je omgeving wat ze van de naam vinden. Als iedereen hetzelfde woordgrapje maakt, kun je er misschien nog even extra over nadenken. Latere pesterijen bespaar jij je kleintje natuurlijk maar al te graag.

Probeer alvast een email te maken met de naam van je baby

Gewoon om even dubbel te checken. Als je zoon Berend Illetjes een e-mailadres van zijn toekomstige school krijgt is het een beetje jammer als dit b.illetjes@school.nl wordt. Ook niet zo ideaal met eventueel solliciteren later.

Is het handig?

Siri een superleuke naam voor je dochter, maar wanneer ze later een iPhone heeft, is het misschien niet helemaal handig, toch?

BN’ers

Het kan dat je dit totaal geen probleem vindt, maar het is toch slim om hier even over na te denken. Check of er geen zangeres of schaatser rond loopt met dezelfde naam als de babynaam die jij in gedachten had, tenzij dit natuurlijk jouw bedoeling is.

Populariteit

Het is natuurlijk maar wat je belangrijk vindt, maar het kan geen kwaad om jullie babynaam even op te zoeken in de top 100-lijst.

 

Laatste reactie
0 reacties totaal
Nog geen reacties
Praat mee op het forum

Ontvang de leukste artikelen in jouw inbox!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang de best gelezen artikelen over zwanger zijn, moeder worden en het leven met je baby in je mailbox.

Reageer op artikel:
Zo kies je een babynaam die je later ook nog steeds leuk vindt
Sluiten