Zo houd jij je seksleven romantisch als je zwanger probeert te worden

Het kan behoorlijk wat van je creativiteit vergen om de seks romantisch en spannend te houden als je partner en jij al een eeuwigheid samen zijn. Kan het nog ingewikkelder? Jep, zodra je de ovulatiekalender en vruchtbare dagen in de mix gooit. Dan veranderen die ooit zo stomende perikelen tussen de lakens plots in stressvolle ‘moetjes’. Gelukkig kun je met de volgende tips je baby-making seksleven weer de nodige passie en romantiek inblazen.

3 manieren om de passie erin te houden bij het baby maken

1. Onthoud: seks is niet een klusje

Als je er tegenop zit om wat sexy time met je partner door te brengen, is het een teken dat de lust plaats heeft gemaakt voor tegenzin. Welke dingen doe je nog meer met tegenzin? Yes, vervelende klusjes. Als er extra stress bij komt kijken – wat in dit geval gebeurt zodra jullie besloten hebben dat jullie een baby’tje willen maken – zet dat een domper op de beleving.

Probeer je kijk op seks weer terug te brengen naar die onbezorgde tijd. Denk niet: ‘We moeten seks hebben vanavond. Ik ben aan het ovuleren, zijn zaad is in topvorm en het is volle maan. Dus het moet écht vanavond gebeuren.’ Denk eerder: ‘Ik ben zo opgewonden om seks te hebben vanavond en de kans dat daar onze liefdesbaby uit ontstaat maakt de boel alleen maar intenser.’

Per slot van rekening is seks niet alleen maar die reminder in je agenda. Het is een geweldige kans om een connectie te voelen met je partner op de meest intieme manier die er maar bestaat. En daarbij voelt het ook gewoon heel goed en is het hartstikke leuk. 😉

LEES OOK: 7 redenen waarom het heerlijk is om de seks van te voren te plannen

2. Wees lief voor elkaar en jezelf

Dit geldt voor jullie allebei. Het is moeilijk, maar probeer niet teveel druk te leggen op het daadwerkelijk moment dat jullie seks hebben. Het is voor iedereen weer anders. Misschien helpen bij jullie wat accessoires als speeltjes om de boel op gang te brengen. Daar is niks mis mee! Of misschien hebben jullie wel wat medische hulp van buitenaf nodig? Ook dat is prima. Wees hierin lief, open en begripvol naar elkaar en jezelf. Hoe meer positieve energie je in jullie seksleven stopt, hoe beter. Stress is tenslotte niet al te goed voor de bedprestaties en de vruchtbaarheid.

LEES OOK: Goede vraag: hoe snel na de seks kan je een zwangerschapstest doen?

3. Spice it up

Probeer eens wat anders. In dit geval hebben we een goede tip: get a room! Letterlijk. Boek voor een nachtje een mooie hotelkamer en laat daar de passie opbloeien. Maak het zo luxe en romantisch als je zelf wil. Door het even op een andere plek te doen, kun je weer helemaal in elkaar opgaan en laat je de dagelijkse sleur achter je.

Want niks is zo funest voor een sexy sfeer als het steeds op dezelfde plek op dezelfde tijd te doen. Een hotel te duur? Kies dan voor een andere toegankelijke plek. Desnoods een andere kamer in huis of schakel over op andere sexy standjes.

Motherly

Ontvang de leukste artikelen in jouw inbox!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang de best gelezen artikelen over zwanger zijn, moeder worden en het leven met je baby in je mailbox.

Reageer op artikel:
Zo houd jij je seksleven romantisch als je zwanger probeert te worden
Sluiten