Zo ga je veilig de zon in met een baby

Ha! Het zonnetje gaat schijnen deze week. Tijd om er lekker op uit te gaan met je baby en bescherming is dan ontzettend belangrijk. Met de volgende tips kunnen jij en je baby veilig van de zon genieten.

Het huidje van je baby is dun en maakt nog niet genoeg melanine aan om (enigszins) beschermd te zijn tegen zon en uv-stralen. Met de volgende tips gaat je baby sunproof naar buiten.

Ga op het juiste moment

Tussen 12:00 uur en 15:00 uur is het niet handig om met je baby naar buiten te gaan: dan is de zonkracht namelijk op zijn sterkst. Baby’s tot een jaar oud houd je het liefst helemaal uit de (directe) zon. Zoek een lekker en koel plekje op in de schaduw. Maar ook op de dagen dat de zon zich verschuilt achter de wolken, is het belangrijk op te blijven letten. Ook dan kan de uv-straling namelijk sterk zijn. Let er op dat je je baby zo goed mogelijk aankleedt. Kies voor lichte, luchtige kleding en een hoedje. Gebruik in de kinderwagen een parasolletje of het zonnescherm en een speciaal zonnebrilletje voor je baby beschermt de oogjes.

LEES OOK: De deur uit met een baby in 22 stappen

Gebruik genoeg zonnebrandcrème

Als je alle eerder genoemde tips opvolgt, is het nog steeds belangrijk je baby in te smeren met zonnebrandcrème. Smeer je kleintje om de twee uur in met een flinke laag. Breng het een kwartier tot een half uur voordat jullie de deur uitgaan, aan en kies voor een zonnebrandcrème met minimaal factor 15, maar liever factor 50, die beschermt tegen zowel UVA en UVB stralen. Er zijn ook ook speciale zonnebrandcrèmes te koop voor baby’s. Test de crème altijd eerst even op een klein plekje op de hand om te zien of je baby er niet allergisch op reageert. Vergeet niet ook jezelf te beschermen tegen de zon. En een beetje te genieten 🙂

LEES OOK: 6x de leukste uitjes met je baby

Toch verbrand

Is je kleine helaas toch verbrand? Smeer je baby dan in met een aftersun crème. In bad met lauw water kan ook wat verkoeling geven. Houd je baby voorlopig even helemaal uit de zon.

Wie denkt aan zon en zonnebrandcrème, denkt ook aan het strand. Dit zijn de 8 hipste strandtenten voor (nieuwe) mama’s en kinderen.

Wil je nog meer handige tips en adviezen rondom alles dat met je baby te maken heeft? Like ons dan op Facebook!

Ontvang de leukste artikelen in jouw inbox!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang de best gelezen artikelen over zwanger zijn, moeder worden en het leven met je baby in je mailbox.

Reageer op artikel:
Zo ga je veilig de zon in met een baby
Sluiten