Zij wel! Alcohol bevordert de vruchtbaarheid van mannen

Marleen Staal 5 aug 2018 De papa

Moeten wij dat glaasje negen maanden laten staan, mannen mogen voor het zo ver is alvast lekker aan de fles. Alcohol blijkt namelijk goed voor hun vruchtbaarheid. Bier of een Baco’tje aan de bar, dat maakt niet uit. Het gaat er vooral om hoeveel mannen drinken.

Proost

Voordat je een paar kratten uit de bonus inslaat, wacht nog even. Dat is namelijk ook weer niet de bedoeling van de onderzoekers die tot deze verrassende resultaten kwamen. Het onderzoek laat vooral zien dat mannen alcohol niet per se hoeven te laten staan als zij proberen kinderen te krijgen.

Het tegenovergestelde blijkt juist waar. Het onderzoek vergeleek mannen die één tot drie drankjes per week, vier tot zeven drankjes per week of acht of meer glazen alcohol tot zich namen met mannen die helemaal nooit drinken. Hierbij maakte het niet uit wat de heren achterover sloegen.

De groep mannen die vier tot zeven drankjes per week dronken bleken het hoogste concentratie sperma en aantal zaadcellen te hebben. Oftewel: de alcohol had geen negatieve invloed op hun zaadproductie.

Oneindig glaasje

De onderzoekers benadrukken dat het natuurlijk niet de bedoeling is dat mannen elke dag oneindig diep in dat glaasje turen. Al is nu wel duidelijk geworden dat geheelonthouding dus niet de oplossing is als jullie proberen een kindje te krijgen. Althans, voor hem. Voor vrouwen blijft alcohol een groot gevaar voor de gezondheid en ontwikkeling van de baby.

Dus proost er maar eentje op hem, met voor jou een 0,0% biertje.

Laatste reactie
0 reacties totaal
Nog geen reacties
Praat mee op het forum

Bron

Reageer op artikel:
Zij wel! Alcohol bevordert de vruchtbaarheid van mannen
Sluiten