Dit is wat je allemaal in een tas meeneemt naar het ziekenhuis

Is het bijna zover? We snappen dat je zo goed mogelijk voorbereid wil zijn zodat je er niet in het ziekenhuis pas achterkomt dat je iets bent vergeten. Wij helpen je hier een handje bij.

Vind de perfecte tas

Yes! We hebben weer een goed excuus om te gaan shoppen. Maar probeer je wel écht te focussen op alleen de tassen. En dan ook niet de kleine schattige clutches die veel geschikter zijn voor een avondje stappen dan voor een ziekenhuisverblijf. Er moeten veel spullen in de tas kunnen dus zorg voor een ruime tas met het liefste aparte vakken, zodat het makkelijk is om dingen terug te vinden. Ga voor een tas met hetzelfde formaat als een ‘lang weekendje weg-tas’, zoals een grote schoudertas, sporttas of een kleine trolley.

Ziekenhuis extraatjes

Je wilt graag je geboorteplan bij je hebben, je zwangerschapsnotities en nog meer dingen waarvan je het gevoel hebt dat die je bevalling makkelijker zouden kunnen maken. Maar het krijgen van een baby kan soms langer duren dan verwacht. Zorg dus dat je voorbereid bent op het wachten. Koop genoeg snacks, boeken, crèmes en verfrissende sprays in. Neem je laptop of tablet mee en vergeet niet om je favoriete films te downloaden.

LEES OOK: Column: Dan denk je na de bevalling alles gehad te hebben, en dan komt de poepstress

Post-bevalling benodigdheden

Neem geschikt ondergoed mee. En dan bedoelen we gewoon die ouderwetse oma onderbroeken. Niets mis mee! Het is nu echt niet de tijd voor een sexy string. Vergeet ook niet om genoeg zakdoekjes, handdoekjes en maandverband mee te nemen. Want, er zal gelekt worden. Ohja, en niet te vergeten: schone pyjama’s of nachthemden. Vooral voor na het moment dat je net bevallen bent.

Vergeet je baby niet

Je gaat in je eentje naar het ziekenhuis, maar er komt een baby mee terug. Dus zul je nu ook dubbel moeten nadenken over voor wie je wat meeneemt. Het hoeft niet heel veel te zijn voor het nieuwe familielid, als je maar een paar rompers, slaapzakjes en een groot pak luiers hebt dan heb je de basis. Misschien vind je het leuk om een super zacht deken mee te nemen inclusief een schattige knuffel voor de extra ‘aah wat lief’-momenten.

Op naar huis

Iets wat niet in je tas past, maar wel heel belangrijk is om niet te vergeten. Anders kun je straks namelijk nog zonder baby naar huis vertrekken. De meeste ziekenhuizen zullen je niet laten vertrekken zonder je baby goed te hebben vastgemaakt in een autostoeltje. Zorg dat dit iets is wat je ver van te voren hebt aangeschaft, ook omdat je dit daarna waarschijnlijk nog vaak zult gebruiken. Wees lief voor jezelf en ga zo comfortabel mogelijk terug naar huis, pak je zachtste trainingspak in voor de weg terug.

LEES OOK: Bevroren condooms dé oplossing voor post-bevalling ellende?

Ontvang de leukste artikelen in jouw inbox!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang de best gelezen artikelen over zwanger zijn, moeder worden en het leven met je baby in je mailbox.

Reageer op artikel:
Dit is wat je allemaal in een tas meeneemt naar het ziekenhuis
Sluiten