De baby 26 jul 2017 Soraya Vogelaar

Wauw wat een toeval: deze baby is op dezelfde dag geboren als z’n vader én overgrootopa

Zo vader, zo zoon. En in dit geval ook nog zo overgrootopa, zo vader, zo zoon. Baby Beauden Matthew James Eppard is namelijk op dezelfde dag geboren als zijn vader Connor James Eppard en zijn overgrootvader James Elmer Morrisette. Zo bijzonder!

Baby Beauden is dus de derde generatie man die op 1 juli geboren is. Trotse vader Connor vertelt aan Today: ‘Toen we er in de herfst achter kwamen dat we zwanger waren, was het toevallig zo dat de uitgerekende datum in de buurt lag van mijn verjaardag. We maakten er grapjes over dat het dan zou uitkomen dat drie mannen uit de familie op 1 juli jarig zouden zijn. Maar we namen het niet echt serieus.’

LEES OOK: Ontroerend: opa reageert prachtig op het nieuws dat hij overgrootvader wordt

De bevalling

Ongeveer twee weken voor de uitgerekende datum, ging moeder Jordyn naar het ziekenhuis voor een routine echo. Beaudens’ hoofd, schouders en buik waren wat groter, maar zijn lengte was niet veranderd waardoor de dokters niet al te bezorgd waren. Maar later die avond beviel Jordyn toch van Beauden, via een keizersnede omdat er complicaties waren bij de natuurlijke bevalling. Na de bevalling belt Connor zijn opa op hij zegt: ‘Hi opa, je wilt misschien even gaan zitten.’ Connors ouders zijn dolblij met het extra bijzondere nieuws en komen dan ook meteen naar het ziekenhuis, waar het bijzondere moment wordt vastgelegd met deze foto:

Zeldzaam

De kans dat uit vier generaties van een familie, drie generaties dezelfde verjaardag hebben, is enorm klein. Zo vertelt professor Ben Dyhr van Metropolitan State University aan Denver 7. De kans zou maar 1 op 33.374 zijn.

Een ding weten wij zeker: dat wordt vast een gezellig en leuk verjaardagsfeestje op 1 juli volgend jaar en de jaren daarna!

Ook heel bijzonder: deze tweeling is geboren met elk een andere huidskleur.

Niets meer missen? Like ons op Facebook.

Ontvang de leukste artikelen in jouw inbox!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang de best gelezen artikelen over zwanger zijn, moeder worden en het leven met je baby in je mailbox.

Reageer op artikel:
Wauw wat een toeval: deze baby is op dezelfde dag geboren als z’n vader én overgrootopa
Sluiten