Handig! Dit apparaatje checkt of je baby een poepluier heeft

Heeft je baby nou een poepluier of niet? Of ben je al te laat? Met dit handige apparaatje hoef je niet meer te gissen.

De manier om tot nu toe te achterhalen of je baby in z’n luier gepoept heeft, is door te ruiken of gewoon een kijkje te nemen. Met het risico dat je al te laat bent en een heleboel moet schoonmaken.

Deze uitvinding brengt daar verandering in. Zes Koreaanse vaders ontwikkelden een sensor die het je meteen laat weten wanneer je baby een poepluier heeft.

poepluier

Hoe het werkt

Het apparaatje heet de ‘Monit’ en is een sensor met bluetooth verbinding. De sensor lijkt op een macaron koekje en maak je vast aan de buitenkant van de luier. Deze komt dus niet in contact met de huid van je baby. De sensor meet de temperatuur, lichaamsgassen en luchtvochtigheid. Wanneer de luier vol is, krijg je via een app een berichtje dat het tijd is om de luier de verschonen.

LEES OOK: Deze moeder doet niet aan luiers, maar maakt haar baby meteen zindelijk

Na de poepluier fase

Wanneer je kindje de luierfase ontgroeid is, kun je de sensor gebruiken als een luchtkwaliteit- en temperatuurmeter. Het is nog niet bekend hoeveel de Monit gaat kosten, verwacht wordt wel dat het apparaatje vanaf augustus te koop zal zijn. Tot die tijd nog even blijven snuffelen dus.

Van gitzwart tot een heuse spuitluier, shit happens. Zo weet je of de ontlasting van je baby normaal is.

Monit

Ontvang de leukste artikelen in jouw inbox!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang de best gelezen artikelen over zwanger zijn, moeder worden en het leven met je baby in je mailbox.

Reageer op artikel:
Handig! Dit apparaatje checkt of je baby een poepluier heeft
Sluiten