Zwanger 13 nov 2017 Daphne de Groot

Ga jij in de winter bevallen? Dan hebben we goed nieuws voor je

Nu kunnen we er sowieso wel over uit zijn dat bevallen met 30 graden niet echt iets is wat je wilt, maar er zijn meer voordelen aan in de winter bevallen. Wat blijkt? Vrouwen die in de lente of winter bevallen hebben minder snel last van een postnatale depressie. 

Het onderzoek onder ruim 20.000 vrouwen (!) werd gehouden door de American Society of Anesthesiologists. De onderzoekers kunnen helaas nog niet precies vertellen waaróm vrouwen die in deze seizoenen bevallen minder last hebben van depressies.

Winter bevallen

Uit het uitgebreide onderzoek kwamen nog meer interessante resultaten. Zo kwamen ze er ook achter dat pijnbestrijding tijdens de bevalling de kans op een postnatale depressie verkleint. Veel pijn tijdens de bevalling kan dus van flinke invloed zijn op het mentale gestel. Ook kregen vrouwen die prematuur van hun kindje bevielen vaker last van depressies. Dat heeft waarschijnlijk met stress te maken.

En ben je dan bevallen? Dan wil je natuurlijk wel lekker warm kunnen voeden.

Beval jij in de winter? Laat het ons weten op Facebook!

Ontvang de leukste artikelen in jouw inbox!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang de best gelezen artikelen over zwanger zijn, moeder worden en het leven met je baby in je mailbox.

Reageer op artikel:
Ga jij in de winter bevallen? Dan hebben we goed nieuws voor je
Sluiten