De baby 5 mei 2017 Susan Dalstra

10 dingen die je moet weten vóórdat je de babykamer inricht

Pinterest is bij het inrichten van de babykamer je grootste vriend. Leuk voor de inspiratie, maar waar moet een kinderkamer nou echt aan voldoen? 

Want een praktische indeling, die is van levensbelang.

LEES OOK: Heb jij al een babykamer shelfie? Dit zijn de leukste voorbeelden

1.  Zorg ervoor dat alles wat je nodig hebt binnen handbereik van de commode ligt

Luiers, doekjes, nog meer doekjes, de wasmand, de prullenbak voor luiers, schone rompertjes, thermometer, speentjes… alles moet in de buurt liggen. Met weglopen van de commode riskeer je namelijk dat je kind van de commode rolt. Wil je niet.

2. Vermijd rommel

En daarmee bedoelen we niet dat je thuis ten alle tijden van de grond moet kunnen eten. Dat is niet alleen onnodig maar ook onmogelijk met een baby in huis. Dat gezegd hebbende – ‘s nachts wil je ook weer niet struikelen over een verdwaalde bijtring als je een kleine baby op je arm hebt. Zorg voor genoeg opbergruimte in de babykamer zodat je eventuele rotzooi makkelijk uit de weg kan ruimen. Niemand hoeft te zien hoe het er achter die kastdeurtjes uit ziet. 😉

3. Twee woorden: wasbaar behang

Je mag ons bedanken wanneer dat eerste plasje in één lijn richting muur koerst.

4. Verwerk iets in de ruimte van iemand die je dierbaar is

Een tekening van je neefje, een stoel van je tante of een knuffel die nog van jou is geweest – persoonlijke elementen geven iedere kamer meteen warmte. En die is heel welkom in een babykamer die in het begin misschien nog wat steriel aanvoelt.

5. Grijs is je vriend

Wit is mooi en sereen, maar blijft natuurlijk nooit smetteloos wit in een babykamer. Op grijs valt een niet weg te boenen vlek simpelweg een stuk minder op. Kijk ook uit naar stoelen met een wasbare hoes of ga voor materiaal dat makkelijk schoon te maken is.

6. Hou je niet in

Wil je ontzettend graag een babykamer in jungle-thema of gaat je hart sneller kloppen van een Hello Kitty wieg..? Gewoon doen. Over een paar jaar ga je al de discussie aan over Ajax-dekbedden en prinsessenbehang dus geniet vooral nog even van de tijd waarin jij degene bent die de interieur keuzes maakt.

7. Het kan je baby niet schelen hoe het eruit ziet

Is het behang nog niet af, heb je geen kussens met geborduurde initialen of genoeg teddyberen? Het kan die kleine echt niets schelen of de kamer er Pinterest-waardig uit ziet zolang ‘ie maar op tijd gevoed wordt.

8. Vergeet stereotypes

Een jongetje slaapt prima in een lavendelkleurige kamer en een meisje hoeft echt niet per se een prinsessenthema. Het zijn baby’s. Die kleur op de muur bedenk je vooral voor jezelf.

9. Het kan je uiteindelijk wél wat schelen

Word je nog niet gedreven door de nesteldrang waar je andere zwangere vrouwen over hoort? Wacht maar af; dat gevoel komt meestal vanzelf. En dan is het best fijn dat je al het een en ander voorbereid hebt – behangen met een dikke buik kunnen we namelijk iedereen afraden.

10. Wees niet bang voor het donker

Met verduisterende (rol)gordijnen kun je de nacht nabootsen, ideaal voor dutjes overdag. Vergis je daar niet in; net als bij volwassenen betekent licht voor baby’s ‘wakker zijn’. Een baby weet dat donker bedtijd betekent, en vaak worden die oogjes dan vanzelf zwaar. Je hoeft van de babykamer heus geen kerker te maken, maar de optie hebben is wel fijn.

Als de babykamer af is, is het nog een hele kunst om ongehoord weg te sluipen wanneer je baby eindelijk slaapt. Deze moeder heeft daar een geweldige strategie voor.

Today

Ontvang de leukste artikelen in jouw inbox!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang de best gelezen artikelen over zwanger zijn, moeder worden en het leven met je baby in je mailbox.

Reageer op artikel:
10 dingen die je moet weten vóórdat je de babykamer inricht
Sluiten