Zwanger 19 jul 2018 Samantha Lakker

Schrijven we mee? Zo wisten deze vrouwen dat ze zwanger waren

Praktisch na de daad al weten dat je in verwachting bent. Een gevalletje ‘het weten voordat je het echt weet’ is dus een ding dat bij meerdere vrouwen voorkomt. Je voelt je raar, kan de vaatwasser niet meer inruimen vanwege de geur, hebt pijnlijke borsten of bent belachelijk moe.

Anderen komen er tijdens (of vlak voor) de bevalling pas achter dat ze zwanger zijn en hadden helemaal niks door. Nou, houd dit in je achterhoofd, als je leest hoe deze veertien moeders erachter kwamen dat er een kindje opkomst was.

Cassondra, 26

“Ik voelde me gewoon niet helemaal mezelf, dus nam een zwangerschaptest en zag twee vage lijnen. Ik barste in tranen uit. Ik was ontzettend blij en bang. Mijn man en ik hebben in december een baby verloren. Ik ben nu achtien weken zwanger van een lief meisje.”

Andrea, 40

“Ik werd zwanger na de vijfde intra-uteriene inseminatiecyclus (IUI), ik had net wat bloedtesten gedaan en verwachtte nog een teleurstellend telefoontje van de verpleegster.” Ze belde meestal halverwege de ochtend en het was rond 14:00 uur toen ze belde en ik mezelf schrap zette voor slecht nieuws. Ze vertelde me dat ik zwanger was. Ik kon het niet geloven.”

Jaclyn, 33

“Ik werd wakker op een zaterdagochtend, en ging zitten voor de kop koffie die mijn partner voor me had gemaakt, snuffelde en duwde hem meteen weg. Ik hou meestal van koffie, maar het rook op dat moment walgelijk. Die middag moest ik zonder reden spugen en toen wist ik dat het tijd was om op een staafje te plassen.”

Alli, 30

“Ik had IVF nodig om zwanger te worden. Acht dagen na de terugplaatsing van mijn embryo moest ik een bloedtest doen en ben ik daarna gewoon weer aan het werk gegaan bij de het kinderdagverblijf waar ik werk.  Later die ochtend ging mijn telefoon, maar ik liet mijn telefoon overgaan op mijn voicemail. Maar ik kon niet meer wachten. Ik liet weten dat ik met een paar baby’s zou gaan wandelen. Ik opende de voicemail en het was mijn verpleegster, die me vertelde dat ik zwanger was. Ik stond onder een boom en begon hysterisch te huilen. Ik heb nog steeds de voicemail opgeslagen op mijn telefoon en een foto gemaakt van de plaats waar ik ontdekte dat ik moeder zou worden na vier jaar proberen.”

Jo, 34

“Ik nam een test uit nieuwsgierigheid, want ik was superopgeblazen en mijn menstruatie had ook al een tijdje niks meer van zich laten horen. Ik ging er vanuit dat het gewoon lag aan homonale verschuivingen aangezien ik van de pil af was. Maar de test was positief. Een paar weken later, bij een vroege scan, kwam ik erachter dat ik al negen weken zwanger was.”

Katelyn, 21

“Ik keek naar Grey’s Anatomy en voelde iets in me bewegen, ik schrok me dood en deed de volgende ochtend meteen een test. Het resultaat was uiteraard: zwanger. De artsen dachten al die tijd dat het een kleine tumor was en geen baby. Mijn zoon is nu 10 maanden oud.”

Amanda, 38

“Mijn moeder stierf in april 2013 aan kanker en nadat ik zo lang voor haar had gezorgd, moest ik echt even wennen aan mijn nieuwe rol nu ik geen verzorger meer was. Ze was mijn beste vriendin. Ik had niet gedacht dat ik had geovuleerd, vanwege alle stress. Niets smaakte lekker en ik was nog nooit zo moe geweest, maar ik dacht dat het gewoon verdriet was. Maar ik deed toch een zwangerschapstest in een opwelling terwijl ik me opmaakte voor het huwelijk van een vriendin. Verassing! De dokter is erachter gekomen dat ik in de week dat mijn moeder overleed zwanger ben geworden. Alsof het haar laatste cadeau aan mij was.

Brittney, 27

“Mijn partner en ik probeerden al vijf jaar zwanger te worden, dus maakte ik een afspraak bij een gynaecoloog, hij regelde een laparoscopische procedure om beter te kunnen zien hoe het er allemaal voor stond. Ik ging naar het ziekenhuis, kreeg een infuus en gaf wat bloed af. Terwijl ik op de anesthesiste wachtte, kwam mijn gynaecoloog in mijn kamer en zei dat mijn HCG-waarden behoorlijk hoog waren. Hij kwam terug en bevestigde dat ik zwanger was. Ik en mijn partner reden naar huis in een totale staat van shock, onze kleine wordt in september 3 jaar oud.”

Anoniem

“Ik was overtijd en liet een collega naar de winkel rennen om een zwangerschapstest voor me te kopen. Ik begon meteen te huilen toen de test  positief bleek. Ik was doodsbang en verbaasd over het feit, want ik had nog een morning-afterpil genomen. Maar na een tijdje was ik uiteraard onwijs happy.”

Krystal, 33

“We waren aan het lunchen voor Vaderdag en de ober legde een schaaltje jalapeño‘s op tafel. Toen ik er aan rook, werd ik meteen misselijk terwijl ik normaal erg van jalapeño‘s houd. Op weg naar huis vertelde ik mijn man dat ik dacht dat ik zwanger zou kunnen zijn. Het was te vroeg om te testen, dus wachtte ik een week. Maar ik bleek gelijk te hebben! ”

Courtney, 30

“Ik wist dat ik zwanger was van mijn tweede toen ik de supermarkt binnenliep en vol woede was over de sterke geur van meloen. Ik kon wel kotsen.”

Betty, 35

“Na vier miskramen en drie mislukte IVF-pogingen besloten mijn man en ik om het nog een laatste keer zonder hulp te proberen voordat we verder gingen met donor-eitjes. Ik wist meteen dat ik zwanger was toen ik de implantatie kreeg, heel gek. Ik was aan het werk en mijn hart begon supersnel te bonken. Ik ging terug naar mijn bureau en kon niet stoppen met glimlachen. Ik wist het niet echt, tot ik de volgende dag een vage lijn zag op een zwangerschapstest. Op de een of andere manier wist ik dat het met deze baby goed zou gaan. En dat werd werkelijkheid: mijn dochter is nu zes weken oud.

Laatste reactie
0 reacties totaal
Nog geen reacties
Praat mee op het forum

Ontvang de leukste artikelen in jouw inbox!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang de best gelezen artikelen over zwanger zijn, moeder worden en het leven met je baby in je mailbox.

Reageer op artikel:
Schrijven we mee? Zo wisten deze vrouwen dat ze zwanger waren
Sluiten