De baby 30 mei 2019 Chiara Izelaar

5 tips voor het eerste weekendje weg met je baby

Gaat het hele gezin binnenkort op stap? Het eerste weekendje weg met je baby kan heel spannend zijn. Maar gelukkig is een goede voorbereiding is halve werk!

1. Kies de juiste bestemming

Hoewel je misschien wel droomt van een zonovergoten vakantieoord, is het natuurlijk onmogelijk om hier in een weekendje naar toe te gaan. Wees realistisch en ga voor een bestemming dichtbij huis. Op deze manier kun je ook goed in de gaten houden hoe je baby reageert op deze spannende ervaring.

Lees ook: Op reis met je baby? Let hierop bij het kiezen van je vakantiebestemming

2. Wees kritisch betreft de accommodatie

Of jullie nou voor een strandweekend in Zeeland gaan of een natuurlijk avontuur in de Veluwe, het is belangrijk om er zeker van te zijn dat de accommodatie voldoende faciliteiten heeft voor baby’s. Is er bijvoorbeeld een babybedje? En zo niet, is er ruimte voor?

3. Pak strategisch in

Een jaar geleden hoefde je enkel je eigen tas in te pakken. Dat is nu wel anders met dit wondertje in je leven. Je weet dan ook als geen ander dat het belangrijk is om naast de essentials – voldoende voeding, doekjes en andere must haves – rekening te houden met onvoorziene gebeurtenis. Van een doorgelekte luier tot eetvlekken en babyeczeem; wees overal op voorbereid!

Lees ook: Alsjeblieft: dé inpaklijst voor een vakantie met je baby

4. Neem een draagzak mee

Er is niets mis met een kinderwagen, maar een draagzak is een stuk gemakkelijker. Vooral wanneer je van plan bent om wandelingen te maken in de natuur. Ook voelt je baby op deze manier het ritme van je hartslag, waardoor alle spanning kan verdwijnen.

5. Vermijd een strakke planning

Je wil uiteraard zoveel mogelijk zien en doen tijdens dit weekendje weg. Maar baby’s zijn zo onvoorspelbaar als maar zijn kan. Wees realistisch in je planning en rooster voldoende rustmomentjes in om teleurstellingen te voorkomen!

Lees ook: Autovakantie met een baby: zo pak je dat aan

 

Laatste reactie
0 reacties totaal
Nog geen reacties
Praat mee op het forum

Ontvang de leukste artikelen in jouw inbox!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang de best gelezen artikelen over zwanger zijn, moeder worden en het leven met je baby in je mailbox.

Reageer op artikel:
5 tips voor het eerste weekendje weg met je baby
Sluiten