De baby 22 nov 2018 Daphne de Groot

Wedden dat je deze 10 dingen niet weet over je baby?

Misschien heb je een tikje opstandig op dit bericht getikt. ‘Ik houd verdomme 6 verschillende babysites in de gaten, ben op pufcursus geweest en ik heb mijn moeder die 24/7 aanstaat met babyfeitjes, ik weet echt alles wel wat er te weten valt’. Nou, in dat geval zijn wij benieuwd hoeveel van deze feitjes je af kunt tikken. 

1. Huilen zonder tranen

De eerste paar weken huilt je baby zonder tranen, is je dat wel eens opgevallen? Ergens tussen de drie en twaalf weken maakt hij genoeg traanvocht aan om tranen met tuiten te kunnen huilen.

2. De hik

Een te vroeg geboren baby heeft vaak de hik in de eerste paar maanden. Dat is omdat zijn longen nog niet goed ontwikkeld zijn.

3. Hoger IQ

Baby’s die in de eerste maand relatief snel groeien, hebben later (gemiddeld genomen) een iets hoger IQ

4. Slecht zicht

Deze wist je misschien al. Je uk kan erg slecht zien. Alles wat zich verder dan enkele decimeters bevindt, zien ze in een waas. Na ongeveer een jaar zien ze alles ongeveer even goed als volwassenen.

5. Botten

Een baby heeft 300 botten. Een aantal daarvan groeit nog aan elkaar vast. Er blijven er uiteindelijk 206 over.

LEES OOK: 10 briljante hacks voor een babyproof huis

6. Smaakpapillen

Ik heb met mijn 27 jaar nog zo’n 30 smaakpapillen over. Je baby heeft er maar liefst 1000 (!). Daarom hebben ze een voorkeur voor milde smaken, omdat het anders te heftig wordt. de smaakpapillen zitten niet alleen op de tong, maar aan de hele binnenzijde van de mond.

7. Stemming

Je kind van nog maar vijf maanden oud is al in staat om de stemming van leeftijdsgenootjes te herkennen.

8. Woorden

Baby’s van een half jaar kunnen al een heel scala aan woorden herkennen. Hun eigen naam herkennen ze zelfs in een vloeiend uitgesproken zin. Ook het eerste woordje na hun naam beginnen ze dan te begrijpen. Hierdoor wordt hun taalbesef steeds meer uitgebreid.

9. Organen

Geen van de organen van je baby zijn volgroeid wanneer hij geboren wordt, op één na: het binnenoor. Sterker nog: dat is halverwege de zwangerschap al ‘af’.

10. Slapen

Uit hersenscans blijkt dat slapende baby’s kunnen registreren met elke emoties volwassenen in hun omgeving praten. De scans laten een andere hersenactiviteit zien bij ruzie dan bij een rustig gesprek. Bizar!

Nog meer leuke babyweetjes lezen? Zeven feitjes die je vast nog niet wist over de kleur ogen van jouw baby.

Niets meer missen? Like ons op Facebook.

Ontvang de leukste artikelen in jouw inbox!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang de best gelezen artikelen over zwanger zijn, moeder worden en het leven met je baby in je mailbox.

Reageer op artikel:
Wedden dat je deze 10 dingen niet weet over je baby?
Sluiten