De mama 23 apr 2018 Marleen Staal

Wat je zégt dat je voor de baby doet (maar stiekem ook voor jezelf)

Of je kleine moet ter wereld zijn gekomen met een enorme modeknobbel, maar anders heeft hij of zij écht niet door welke sneakertjes eraan die voetjes hangen. Die twaalf paar staan misschien wel boven het babybedje, maar wie geniet er het meest van? Precies, jij! En zo zijn er wel meer gevalletjes ‘leuk voor de baby, maar nóg leuker voor mezelf’.

Alle apen kijken

Ook al is een zebra hetzelfde voor die kleine als een stoeptegel – lees: allebei even interessant genoeg om enthousiast van te kwijlen – je kunt niet vroeg genoeg beginnen met het kennismaken met dieren. Dus nee, dat dierentuinabonnement neem je echt niet alleen voor jezelf, omdat je zelf pasgeboren mini-giraffes niet kan weerstaan. En uren kan kijken naar panda’s en leeuwen. Dat doe je écht voor je kleine.

Van A tot Zwitsal

One for all, all for Zwitsal! Het moet natuurlijk nooit om het merkje draaien, behalve bij Zwitsal. En er is altijd een reden te vinden om de complete body-lijn van die gele goedheilige zalf in te slaan. En dat je soms zelfs een likje gebruikt hier en daar… Puur toeval.

Nap time

Een middagdutje is natuurlijk hard nodig, zeker in het begin. Om zelf ook mee te doen is helemaal geen straf. Elk moment om je lege batterij op te laden is er één natuurlijk. Goed voor de kleine, goed voor jou.

LEES OOK: Papa’s opgelet! 6x dingen om samen met je newborn te doen

Instagram-proof babykamer

Of jouw mini-me nou in een opgepimpte Billy-kast van Ikea slaapt of in een wiegje dat al generaties lang meegaat, de baby zal er weinig van merken. Net zoals dat alles perfect qua kleur op elkaar is afgestemd, zoals het randje van het aankleedkussen precies past bij het strikje van de speen. En laat dat nou ook heel toevallig leuk staan op de foto. Om jezelf te verdedigen: als de kamer rust en eenheid uitstraalt, doe jij dat ook. En dát merkt de baby dan weer wel.

Disney films kijken

Wie is er niet opgegroeid met een Disney-filmpje op zijn tijd? Een traditie om in ere te houden! Zeker als je zelf al heel lang geen Assepoester meer hebt gezien, omdat vriendinnen liever tegenwoordig een kunstzinnige documentaire kijken dan 90 minuten zien hoe dansende muizen een jurk in elkaar naaien. Het maakt voor jou dan ook helemaal niet uit als de kleine na het eerste kwartier al in slaap dommelt. Jij kijkt ‘m wel af. Tja, hij staat tóch al aan.

Shoppen

De eerste sneakertjes vergeet je nooit meer. Alle eerste kleertjes zijn allemaal even speciaal. Ook al heb je zestien rompertjes op een hangertje, er kan altijd wel wat bij. Het ziet er ook te schattig uit. En als meneer of mevrouw Poepgraag iets te gemotiveerd een grote boodschap doet, heb jij altijd een extra setje klaarliggen. Dus de zoveelste shopsessie in de plaatselijke babywinkel? Dat is een basis behoefte.

Rondje van de zaak

Als de baby niet wil slapen, wil een blokje om nog weleens helpen. En vooruit, dan kun je ook nog wel één extra rondje om, zodat je zelf even langs de ijsboer kan.

LEES OOK: 10 dingen om te doen met je baby voordat hij kan lopen

Tropisch zwembad

Niet alleen staat dat badpakje of zwembroekje zo schattig, van dat warme water wordt je zelf ook heerlijk ontspannen. Eh, de baby natuurlijk ook, dat is het belangrijkste. Een beetje poedelen in het peuterbadje is eigenlijk een soort mini-spa. Precies wat jij en de kleine nodig hebben na al die lange nachten.

Kop in het zand

Na twee uur kontje keren op het strand, wil je wel iets anders om handen te hebben dan alleen een oud tijdschrift of het uitzicht op de bruingebakken, rimpelige buurvrouw. Dus zandkastelen bouwen, krabbetjes vangen of een fort bouwen? Kom maar door! Onder het mom van ‘voor de kids’. En ondertussen geniet je er zelf het meeste van!

Ontvang de leukste artikelen in jouw inbox!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang de best gelezen artikelen over zwanger zijn, moeder worden en het leven met je baby in je mailbox.

Reageer op artikel:
Wat je zégt dat je voor de baby doet (maar stiekem ook voor jezelf)
Sluiten