Zwanger 25 okt 2017 Soraya Vogelaar

Wil je een babyshower houden? Dit is het perfecte moment

Een babyshower staat gelijk aan genoeg zoetigheden, spelletjes en cadeautjes om de mom to be flink in de watten te leggen. Maar voordat je een babyshower geeft, is het wel handig om te bepalen wanneer je een babyshower kunt houden.

Wij geven je een paar tips om een datum te prikken voor een babyshower. Na het lezen van dit artikel weet je vast en zeker welke dag het gaat worden.

1. Wanneer een babyshower houden?

Een perfect moment om de babyshower te houden, hangt natuurlijk af van persoonlijke omstandigheden. Zoals hoe het fysiek en emotioneel met de mom to be gaat. De een kiest voor een babyshower bij de 28 weken, een ander voor bijvoorbeeld 35 weken. Maar over het algemeen wordt een babyshower in het derde trimester gevierd.

2. Wat zijn de voordelen van je babyshower vroeg houden?

Voor sommige zwangere vrouwen is het fijn om de babyshower al wat eerder in de zwangerschap te vieren. Zo is er bijvoorbeeld nog genoeg tijd over om alle cadeautjes een plek te geven, zoals rompertjes, luiers en speelgoed. Daarnaast is er genoeg tijd om te shoppen voor spullen die na de babyshower nog ontbreken voor de baby uitzet. Het kan ook net wat comfortabeler zijn voor de eregast. Zo zijn de lichamelijke pijntjes misschien nog net wat minder dan verder in de zwangerschap.

3. Wat zijn de voordelen van je babyshower later houden?

Een babyshower later houden, kan een mooie afleiding en oppepper zijn. Vooral voor de aanstaande moeder die zenuwachtig is nu de uitgerekende datum in zicht komt. Wacht hier alleen niet te lang mee. Straks is de baby er al voordat de babyshower gevierd wordt. ๐Ÿ˜‰

LEES OOK: Yes! Er is een babyshower voor mannen: de Dadchelor

Andere punten om op te letten als je een babyshower wilt

Om te bepalen wanneer de babyshower is, kunnen de volgende dingen ook een belangrijke rol spelen.

1. Zwanger van een meerling

Als je zwanger bent van een tweeling of een meerling, is de kans groter dat je eerder bevalt dan de uitgerekende bevallingsdatum. Je kunt hier het makkelijkst rekening mee houden door een babyshower te houden in het tweede trimester.

2. Heb je complicaties tijdens je zwangerschap?

Moet je bijvoorbeeld bedrust moet houden tijdens je zwangerschap? Dan kan een vroege babyshower ervoor zorgen dat je genoeg ontspannen bent en volop van de speciale dag kunt genieten.

3. Zijn er grote events op komst rond de tijd van de babyshower?

Let op feestdagen, verjaardagen en andere bijzondere gebeurtenissen die kunnen plaatsvinden rondom het moment dat je een babyshower wilt geven. Voor de een maakt het helemaal niks uit en is het juist gezellig om er nog een feestje bij te hebben. Voor een ander kan het juist extra stress en kosten opleveren. Het is maar net wat je zelf fijn vindt, maar houd hier dus wel even rekening mee.

4. Ga je meerdere babyshowers houden?

Als je een babyshower hebt met familie en vrienden en daarnaast nog een babyshower met collega’s, is een goede planning wel zo fijn. Plan ze dicht genoeg bij elkaar zodat je het in een keer de festiviteiten gehad hebt en niet later nog aan die ‘andere’ babyshower moet denken. Maar zorg er tegelijkertijd ook voor dat er net genoeg tijd tussen zit zodat je even op adem kunt komen en eventueel je wensenlijstje kunt aanpassen.

5. Wil je de babyshower houden nadat de baby geboren is?

Er zijn genoeg redenen te bedenken waarom sommige moeders liever de babyshower houden nadat de baby geboren is. Het is bijvoorbeeld een familietraditie of gebruikelijk binnen je cultuur of religie. Hoe dan ook: er is niks mis mee op je babyshower na de geboorte van de baby te houden. Hebben alle familieleden en vrienden meteen de kans om je lieve baby te bewonderen.

Sst! Deze dingen gebeuren stiekem tijdens iedere babyshower

Niets meer missen? Like ons op Facebook.

Momtastic

Ontvang de leukste artikelen in jouw inbox!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang de best gelezen artikelen over zwanger zijn, moeder worden en het leven met je baby in je mailbox.

Reageer op artikel:
Wil je een babyshower houden? Dit is het perfecte moment
Sluiten