Waarschijnlijk wordt je baby rond dit tijdstip geboren

Als zwangere vrouw is er een ding wat je eigenlijk te veel moet doen: wachten. Negen maanden lang is het aftellen totdat je baby er dan ein-de-lijk is, en vooral die laatste maand is bikkelen. Dankzij je uitgerekende datum heb je een dag om naar uit te kijken, maar onderzoekers weten nu zelfs rond welk tijdstip je baby wordt geboren.

Volgens de studie, die is gedaan door de universiteit van London, worden de meeste baby’s niet tussen de standaard negen tot vijf werkuren geboren. 71,5 procent van de baby’s wordt geboren in het weekend, tijdens de vakantie of tussen 5 uur in de middag en 9 uur ‘s ochtends. Maar 28,5 procent van de bevalling vinden tussen werktijden plaats.

Een piek

De onderzoekers analyseerde in totaal 5,094,651 bevallingen in Engeland tussen 2005 en 2014. De meeste bevallingen vonden plaats in de ochtend tussen 1 uur en 7 uur, en de piek was om 4 uur ‘s ochtends. Dus, waarschijnlijk wordt jouw bundle of joy ook rond 4 uur in de ochtend geboren.

Volgens dokter Peter Martin heeft dit verschijnsel een hele logische verklaring. “Onze voorouders leefden in groepen die vooral overdag actief waren. ’s Avonds kwam iedereen bij elkaar om te rusten. Een bevalling in de avond of vroeg in de ochtend gaf de moeder en de baby meer bescherming”, vertelt Martin.

Om veiligheidsredenen hoeven we echt niet meer in de avond te bevallen. Maar het kan dan wel weer helpen met file als je in het ziekenhuis bevalt. Dus, thank you mother nature.

 

Laatste reactie
0 reacties totaal
Nog geen reacties
Praat mee op het forum

Motherly

Ontvang de leukste artikelen in jouw inbox!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang de best gelezen artikelen over zwanger zijn, moeder worden en het leven met je baby in je mailbox.

Reageer op artikel:
Waarschijnlijk wordt je baby rond dit tijdstip geboren
Sluiten