Zwanger 15 nov 2018 Marleen Staal

Waarom je je zwangerschapsbroek al-tijd zou moeten dragen

Die geheimzinnige glow bij zwangere vrouwen? Dat zijn geen hormonen hoor. Nee, dat komt allemaal door de zwangerschapsbroek! De ultieme vrijheid in een paar vierkante centimeter stof. Ja, daar gaat iedereen van stralen.

Hartstikke zonde om je zwangerschapsbroek na die 9 maanden te verbannen naar de krochten van je kledingkast. Want of je nou zwanger bent of loempia’s naar binnen hebt geschoven in een all you can eat sushi restaurant, die extra ruimte is op sommige dagen meer dan welkom. Of nou ja, altijd wel.

LEES OOK:Zwangerschapskleding die je buik beschermt tegen straling: nodig of niet?

1. Niets dat zo de eetlust bederft als een knoop die in je vetrol blijft steken zodra het tijd is voor het toetje. Heb je met een zwangerschapsbroek never nooit geen last van. Die rekt lekker mee met je cravings.

2. Het is de enige high waist broek die wel normaal blijft zitten en niet aan het einde van de dag ergens uitgelubberd op je knieën hangt. Lang leve elastiek!

3. Je hoeft je nooit zorgen te maken over spontane gulpuitbarstingen, want zwangerschapsbroeken trek je aan als een sportbroek.

4. Het voelt elke keer alsof je in je pyjama naar je kantoor gaat. Als dat niet het toppunt van ontspannen op je werk zijn is.

5. De elastieke band heeft de functie van instant corrigerend ondergoed: bye bye buikje!

LEES OOK:DIY: Zo maak je jouw eigen zwangerschapskleding helemaal zelf

6. Dit is stretch van het allerhoogste niveau en zoals stretch hoort te zijn!

7. Hij gaat net zo snel weer uit als dat je ‘m aantrekt. Je adem inhouden terwijl je de knoop met macht drie door een miniscuul gaatje probeert te proppen is verleden tijd.

8. NIEMAND ZIET HET VERSCHIL MET EEN GEWONE SPIJKERBROEK. Gevalletje van ‘wel de lusten, maar niet de lasten’.

9. In de winter heb je een extra laagje om jouw eigen extra laagjes lekker warm te houden. Van vriezende vetrollen wordt niemand blij.

10. Serieus, welk goedje stoppen ze in dit materiaal dat het voelt alsof je een tweede huid hebt?

11. Zwangerschapsbroeken heb je in meer soorten en maten dan dat er inmiddels Kardashian-baby’s op de wereld zijn. Leggings, jeans, kort of lang en zelfs in fashionwaardige printjes. Driemaal raden wie er elke dag thuis de broek aan heeft?

12. Je kunt er niet uit groeien, nee, de broek groeit juist mee met jou. Dus het scheelt je die paar mentale break downs in de met TL-verlichte paskamers, want je hoeft praktisch nooit meer spijkerbroeken te passen. One jeans to rull them all!

Ontvang de leukste artikelen in jouw inbox!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang de best gelezen artikelen over zwanger zijn, moeder worden en het leven met je baby in je mailbox.

Reageer op artikel:
Waarom je je zwangerschapsbroek al-tijd zou moeten dragen
Sluiten