Waarom je ineens méér heftige seksdromen hebt tijdens je zwangerschap

Yara Mens 4 aug 2017 Zwanger

Dat je tijdens je zwangerschap ineens heftig kan gaan dromen weten de meeste van ons wel. Maar dat hier vaak ook heftige seksdromen bijzitten is voor de meeste van ons een (aangename) verrassing.

Want eh, hallo! Dat is toch een stúk leukere bijkomstigheid dan  die vervelende ochtendmisselijkheid of een buik die alsmaar groter wordt! Maar hoe komt het dat we met een baby in ons buik ineens zo pikant gaan dromen?  Dat heeft eigenlijk vooral te maken met de extra toestroom van bloed naar je erogene zones. Hierdoor worden bijvoorbeeld je vagina en tepels extra gevoelig voor aanraking. Tel daarbij je extra vaginale afscheiding op, waardoor je ‘natter’ wordt en slapen wordt ineens iets om naar uit te kijken! Bovendien kun je door je zwangerschap meer waardering krijgen voor je eigen lichaam, omdat je ineens bewuster bent van wat het allemaal kan.

Betekenis van je dromen

Hoewel iedereen natuurlijk zo zijn eigen seksuele fantasieën heeft, zijn er volgens onderzoek wel degelijk drie seksdromen die vaker voorkomen dan andere:

#1 Seks met meerdere partners
#2 Seks met een vrouw
#3 Seks met je ex

Geen zorgen: deze dromen hoeven deze dromen niet te betekenen dat je geen seks wil met je eigen partner. Volgens onder zoek betekent de eerste droom in veel gevallen juist dat je naar meer intimiteit met je eigen partner verlangt. Bij #2 is niet ineens je seksuele voorkeur verandert, maar kan het zijn dat je door je zwangerschap nieuwe waardering hebt gekregen voor het vrouwelijk lichaam. En die droom met seks met je ex? Dit betekent vaak wel dat je nadenkt om een relatie waar je je niet prettig invoelt te beëindigen, maar dit zou ook om een vriendschap kunnen gaan.

LEES OOK: 6x dromen die je hebt tijdens je zwangerschap en wat ze betekenen

Hormoonschommelingen

Vooral in het midden van je zwangerschap zal je seksuele drive het hoogst zijn. Dit komt doordat je in de eerste maanden vaak beïnvloedt wordt door zwangerschapskwaaltjes zoals moeheid en ochtendmisselijkheid. Ook de laatste maanden neemt bij veel vrouwen het libido af, doordat je lichaam dan het meest verandert en je over het algemeen meer stress hebt. Vooral genieten dus van die middle months! 

Door al deze hormoonschommelingen die in je lichaam plaatsvinden kun je dus ineens héél erg zin in seks hebben, en soms ook ineens niet. Het belangrijkste is hier met je partner goed over te praten. Hij zal misschien namelijk niet altijd kunnen inschatten wanneer je wel elke minuut opnieuw wil, of juist een tijdje helemaal niet. Mocht je partner jouw libido op sommige punten niet meer kunnen bijbenen? Geen zorgen, dan heb je dus altijd nog je dromen!

LEES OOK: Vaak seks hebben vergroot de kans op een gezonde zwangerschap

Hoe ging het bij jouw zwangerschap? Had je ook dit soort heftige seksdromen en wat droomde je dan? Laat het ons weten!

Reageer op artikel:
Waarom je ineens méér heftige seksdromen hebt tijdens je zwangerschap
Sluiten