Zwanger 21 aug 2017 Soraya Vogelaar

Waarom het tweede trimester van je zwangerschap geweldig is

Je bent eindelijk af van de ochtendmisselijkheid. En nu is het tijd om te genieten van je volle lokken en pregnancy glow. Het tweede trimester van je zwangerschap is de tijd van je leven. En dat bewijzen de volgende acht punten maar weer eens.

1. Je kan een babymoon boeken

Het tweede trimester leent zich uitstekend voor een babymoon tripje. Als dat niet genieten is, weten wij het ook niet meer.

2. Fantastisch haar en nagels

Je gaat nu de vruchten plukken van die zwangerschapshormonen. Je haar en nagels zien er fantastisch uit. Lange nagels en prachtige glanzende lokken: hallo supermodel.

3. Energie voor tien

In het eerste trimester voel je je vermoeid door alle veranderingen die je lijf doormaakt. In het derde trimester ben je vermoeid door je zware buik en de laatste loodjes voor de bevalling. In het tweede trimester zit, juist ja, de piek van je energie. Je kan weer even de hele wereld aan, daar heb je nu geen espresso voor nodig.

LEES OOK: Deze 9 zwangerschapssymptomen ervaar je in je tweede trimester

4. Je mag het eindelijk van de daken schreeuwen

Yes, je bent zwanger en nu mag ook iedereen het weten. Zo ontzettend leuk nieuws om te delen en waarschijnlijk ook een opluchting dat je het geheimpje niet meer hoeft te bewaren. Al weten deze mensen het vast al voordat je het vertelt.

5. Het babybuikje begint tevoorschijn te komen

En het gaat mensen vanaf nu ook echt opvallen. Alleen maar leuk want je kan een beetje misbruik maken van de situatie. Grote kans dat de deur wat vaker voor je wordt opengehouden, iemand z’n plaats aan je afstaat in een volle bus of trein en je eigenlijk over het geheel genomen als een prinses behandeld wordt.

6. Tijd om te plannen

Er zijn nu ontzettend veel leuke dingen die je kunt gaan plannen. Wat dacht je van je babyshower? En plan er dan ook maar meteen eentje voor manlief. Of het samenstellen van een baby uitzetlijst?

LEES OOK: 9 momenten waarop je zwangerschap het perfecte excuus is om onder verplichtingen uit te komen

7. Fun tussen de lakens

Seks is nog te doen. Sterker nog: heel goed zelfs, want jouw Big O is dichterbij dan ooit. Je libido is waarschijnlijk wat hoger dan normaal. Dit kan goed komen doordat er meer bloed naar het gebied down under stroomt. Dit zorgt er ook voor dat het wat gevoeliger is voor stimulans en je dus makkelijk een orgasme krijgt.

8. De tekenen van leven

Ja één van de leukste mijlpalen die er is tijdens de zwangerschap. Nu ga je echt doorhebben dat er een mens in je groeit. Je ziet de huid op je buik bewegen. Je voelt je baby af en toen bewegen. Wat is er nou mooier dan dat?

Oh happy days! Dit zijn de geluksmomenten van andere Famme lezeressen tijdens het tweede trimester.

Wat zijn jouw geluksmomenten tijdens het tweede trimester of waar kijk je naar uit? Laat het ons weten op Facebook.

Fit Pregnancy

Ontvang de leukste artikelen in jouw inbox!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang de best gelezen artikelen over zwanger zijn, moeder worden en het leven met je baby in je mailbox.

Reageer op artikel:
Waarom het tweede trimester van je zwangerschap geweldig is
Sluiten