De mama 23 mei 2018 Marleen Staal

Waarom deze foto laat zien hoe het écht is om thuisblijfmoeder te zijn

Je zit vaker met de handen in het haar, dan met je handen in het sop als thuisblijfmoeder. Tussen het moederen door is er gewoon niet altijd tijd om het huis gelikt te krijgen. Net zoals bij deze moeder die dat met één simpele Facebook-foto laat zien.

Fulltime chaos

Thuis zijn om voor de kinderen en het huishouden te zorgen doe je niet met twee vingers in je neus. Sterker nog, je komt standaard 60 vingers tekort bij volbrengen van alle (schoonmaak)taken. De was, luiers verschonen en hongerige maagjes – inclusief die van jezelf – vullen. Moeder zijn is een fulltime job.

LEES OOK: Checklist: zo weet je als new mom of het tijd is om te slapen of opruimen

Dat wordt maar weer eens bewezen door Esther Anderson. De blogster van Story of this life en kersverse moeder weet in één beeld te vangen hoe niet zo picture perfect het plaatje van een thuisblijfmoeder soms is. Of eigenlijk gaan de credits naar haar peuterdochter, die deze foto maakte van haar moeder.

Prachtplaatje

“De baby was onrustig, de meiden waren aan het ruziemaken en ik probeerde al de hele ochtend de was te doen. Op een gegeven moment had ik het gehad, gaf ik mijn telefoon aan Ellia om haar te vermaken en uiteindelijk maakte zij deze foto. Ze keek me aan en zei ‘je bent een goede mama’.”

Wat je op de foto ziet is Esther die haar jengelende dochter aan het troosten is te midden van bergen schone was. Een beeld dat veel moeders direct zullen herkennen. Toen Esther de foto op haar telefoon later op de dag ontdekte, barstte ze in lachen uit. Ze was zo gefrustreerd die dag, had zelfs geschreeuwd tegen de kinderen en wilde het bijna opgeven, dat ze vergat waar het werkelijk om draaide, aldus Esther.

LEES OOK: Ben je als new mom vaak moe? Met deze voedingstips krijg je meer energie

Goede moeder

De foto herinnerde Esther eraan dat het kinderen niet uitmaakt hoe rommelig het in huis is en of de was is gedaan en opgevouwen. “Ze zullen zich vooral de momenten samen herinneren. En zelfs wanneer het huis een bende is, zijn we in hun ogen behoorlijke goede moeders.”

Een gevalletje van het leven zien vanuit een ander perspectief. In dit geval vanuit de ogen van Esthers dochtertje. Hoe wij een situatie ervaren verschilt enorm met hoe kinderen dat zien. En dat beseffen we ons te weinig in ons perfectionisme het altijd goed te doen.

Meer motivatie heb je toch niet nodig? Dus thuisblijfmoeders, jullie doen het fantastisch. Vergeet dat niet als de muren op je af komen en de paniek je te veel wordt.

Babble

Ontvang de leukste artikelen in jouw inbox!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang de best gelezen artikelen over zwanger zijn, moeder worden en het leven met je baby in je mailbox.

Reageer op artikel:
Waarom deze foto laat zien hoe het écht is om thuisblijfmoeder te zijn
Sluiten