De baby 14 jun 2018 Soraya Vogelaar

Dit is waarom je baby met zijn ogen half open slaapt

Als je je baby opeens met de ogen open ziet slapen, kan dit schrikken zijn. Waarschijnlijk vraag je je af hoe dit kan. Maar maak je geen zorgen, het is vaak onschuldig.

Het is nog niet bekend wat er precies voor zorgt dat baby’s met hun ogen half open slapen, maar artsen zijn er wel achter dat dit het meest voorkomt tijdens de REM slaap. Dit is het moment tijdens je slaap dat je diep genoeg slaapt om te dromen. Volgens Stanfords Children’s Health slapen baby’s langer in een REM slaap dan kinderen en volwassenen. De REM slaap is bij baby’s namelijk de helft van hun totale slaaptijd. De kans is dus groter dat je baby met zijn of haar ogen half open slaapt. Omdat je baby overdag meer dutjes zal doen en je oplet wanneer de baby in zijn wiegje ligt, valt het ook sneller op als je baby de oogjes half open heeft.

LEES OOK: Het is net magie: zo slaapt je baby binnen 30 seconden

Onschuldig

Als je baby met de ogen half open slaapt is dit niet schadelijk. Het is ook geen indicatie dat er slaapproblemen zijn. Als je het moeilijk vindt om te zien dat je baby’s ogen open zijn tijdens zijn of haar dutje, kun je de oogleden van de kleine zachtjes dichtdoen. Het is dus vrij onschuldig, maar er zijn wel een paar dingen waar je op kunt letten. Als de ogen van je baby rood of droog worden, of als de kleine urenlang tijdens de slaap de ogen niet even dicht doet, is het beste om een arts in te lichten.

Slaap kindje, slaap. Met dit handige slaapschema weet je precies hoeveel slaap je baby in het eerste jaar nodig heeft.

Niets meer missen? Like ons op Facebook.

Babycenter

Reageer op artikel:
Dit is waarom je baby met zijn ogen half open slaapt
Sluiten