Onderzoek zegt: Vrouwen met dit kenmerk krijgen vaker een jongetje

Er bestaan gigantisch veel mythes over het voorspellen van het geslacht van ongeboren baby’s. Canadese onderzoekers beweren nu dat de beste manier om het geslacht van een ongeboren baby te voorspellen is, door de bloeddruk van de moeder te meten. Say what?!

Het onderzoek werd gepubliceerd in het American Journal of Hypertension. De onderzoekers bestudeerden de bloeddruk van 1.411 Chinese vrouwen. Wat bleek? De bloeddruk gaf iets aan over het geslacht van een ongeboren baby. De vrouwen die een hogere bloeddruk hadden voordat zij zwanger raakten, kregen aanzienlijk vaker een jongen. De vrouwen waarbij een lage bloeddruk werd geconstateerd zetten vaker een meisje op de wereld. Het roept de vraag op of vrouwen, onder stress om een jongetje te krijgen, het geslacht van een ongeboren baby zo (onbedoeld) kunnen beïnvloeden.

LEES OOK: 18 manieren om het geslacht van je baby te voorspellen zonder echo

Hogere bloeddruk

Het bloed van de vrouwen werd onderzocht voordat ze zwanger raakten en daarna. Er werd ook genoteerd hoeveel de vrouwen rookten voor de zwangerschap en wat hun cholesterolgehalte was. De vrouwen die een meisje kregen hadden een gemiddelde bloeddruk van 103.3mmHg voordat ze zwanger raakten. Bij de vrouwen die een jongetje kregen, lag dit ruim 2,6 procent hoger. De reden dat dit onderzoek werd uitgevoerd is, omdat er in veel werelddelen, waaronder Azië, nog steeds veel ongeboren meisjes geaborteerd worden omdat ouders (of beter gezegd de overheid of maatschappij) liever een jongetje geboren zien worden.

Heb jij een normale bloeddruk? De onderzoekers stellen dat vrouwen met een gezonde bloeddruk (dus niet extreem hoog of laag) 50 procent kans hebben op een jongen of een meisje.

Weet je al of je baby een jongen of een meisje wordt? Dit zijn 11 briljante ideeën voor een gender reveal party.

Wil je meer van dit soort artikelen lezen? Like ons dan op Facebook om niks te missen!

American Journal of Hypertension

Ontvang de leukste artikelen in jouw inbox!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang de best gelezen artikelen over zwanger zijn, moeder worden en het leven met je baby in je mailbox.

Reageer op artikel:
Onderzoek zegt: Vrouwen met dit kenmerk krijgen vaker een jongetje
Sluiten