De baby 28 apr 2017 Susan Dalstra

Deze vrouw geeft beste reactie ooit op man die commentaar heeft op borstvoeding

Het is ongelofelijk, maar er zijn nog steeds mensen die het ingewikkeld vinden een vrouw in het openbaar borstvoeding te zien geven. De Amerikaanse Avery Lane gaf echter de beste reactie ooit toen een man commentaar had op het feit dat ze haar twee maanden oude baby voedde. 

Avery gaf haar zoontje (noodgedwongen) borstvoeding op een belastingkantoor. De moeder woont in de Amerikaanse staat Georgia waar het legaal is om in het openbaar borstvoeding te geven. Ze wist dus dat ze in haar recht stond toen de manager naar haar toe kwam met het verzoek haar borst te bedekken door middel van een doek. Waarop Avery de briljante woorden sprak: ‘Nee, maar ik heb wel een doek om over jouw gezicht te leggen’.

LEES OOK: Onderzoek: borstvoeding geven heeft geen effect op het gedrag van je kind later

Politie

De manager was helaas niet erg onder de indruk van haar reactie en verzocht haar alsnog te vertrekken. Daarop belde Avery de politie van de militaire post waar ze woont. De politie kwam en deelde de manager mee dat hij iemand niet kon dwingen om weg te gaan vanwege het geven van borstvoeding in de openbare ruimte. Eén van de agenten voegde daaraan toe dat er niks mis is met een moeder die haar kind borstvoeding geeft.

Borstvoeding normaliseren

‘Ik deel dit omdat ik hoop dat er meer moeders zijn die borstvoeding willen normaliseren. Ik weiger mijn kind af te dekken of borstvoeding te geven in de auto. Laten we hopen dat haar verhaal inderdaad meer moeders sterkt in het opkomen voor hun rechten.

Avery is niet de enige die een statement maakt als het aankomt op het geven van borstvoeding in het openbaar. Zangeres Pink deelde vorige week deze krachtige foto.

Redbookmag

Ontvang de leukste artikelen in jouw inbox!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang de best gelezen artikelen over zwanger zijn, moeder worden en het leven met je baby in je mailbox.

Reageer op artikel:
Deze vrouw geeft beste reactie ooit op man die commentaar heeft op borstvoeding
Sluiten