10 manieren om je beste vriendin die nét mama geworden is te helpen

Wanneer jouw beste vriendinnetje net moeder geworden is, sta jij natuurlijk op elk moment van de dag voor haar klaar om te helpen wanneer dat nodig is. Lief van je! Maar weet je niet zo goed hoe je precies kan helpen? Wij geven je de onderstaande suggesties.

1. Zorg voor lekkere en voedzame maaltijden

Wanneer de baby eenmaal thuis is, zal het nog even duren voordat je vriendin weer echt tijd heeft om te koken. Als je een beetje goed in de keuken bent, kun je haar persoonlijke chef worden! Maak een lekkere maaltijd, of zorg voor maaltijden die gemakkelijk in te vriezen zijn. Niet zo goed in de keuken, maar wil je toch helpen? Dan zijn ze vast héél blij met een verrassing van Thuisbezorgd.nl.

2. Cadeau’s? Luiers, babydoekjes en flesjes bedoel je!

Luiers, babydoekjes en flesjes heb je als jonge ouders nooit genoeg. Hoe fijn is het dan als je beste vriendin ineens met een grootverpakking luiers op de stoep staat?! Check voor je gaat shoppen nog wel even welk merk de ouders het liefste gebruiken.

3. Bied aan om op te passen

Goed met kinderen? Dan kan je prima even aanbieden om op de baby te passen. Dat hoeft niet meteen een hele avond te zijn, maar je diensten kunnen ook ingezet worden zodat de ouders even kunnen douchen, koken of een kleine boodschap kunnen doen. Of een middagdutje. Het is maar net wat de kersverse ouders nodig hebben.

LEES OOK: Zo kom je de eerste werkdag na je zwangerschapsverlof door

4. Maak een borstvoedings-survivalpakket

Heeft je vriendin er voor gekozen om borstvoeding te geven? Dan valt een survivalpakket met een dikke knipoog. Stop er voldoende snacks in, tepelcreme, een flesje water en andere dingen die een moeder graag bij zich heeft tijdens het geven van borstvoeding.

5. Help met het huishouden

Huishoudelijke klusjes schieten er nog wel eens bij in wanneer de baby eenmaal thuis is. Wil je even in het huishouden helpen, dan schiet het bijvoorbeeld al heel erg op als je de vaatwasser even uit- en inruimt, de was doet of een stofzuiger door het huis haalt. Kleine moeite, groot plezier voor de ouders.

vriendin met baby helpen

6. Doe boodschappen

Wanneer de kersverse mama een boodschappenlijstje maakt, vind jij het prima om even wat boodschappen in huis te halen. En ja hoor, dan wil je ook best even een brief op de post doen, en een pakketje terug sturen. Die kleine klusjes worden nou eenmaal een tikkie lastiger met een baby, dat begrijp jij ook.

LEES OOK: Deze 8 type vriendinnen herkent iedereen die moeder is geworden zeker

7. Plan activiteiten (mét de baby)

Het is prima mogelijk om nog gezellig af te blijven spreken, ook als je beste vriendinnetje nu een baby heeft. Ga bijvoorbeeld picknicken of barbecuen in hun achtertuin, of maak een lange wandeling door het park. Dat is gezellig, én leuk voor de baby.

8. Wees een luisterend oor

Vaak willen jonge ouders hun hart even storten. Het zijn immers zo veel nieuwe gevoelens en emoties die door hun heen gaan. Wees een luisterend oor, iemand waar ze mee kunnen praten. Wedden dat je daar honderden karma-punten voor terug krijgt?

9. Geef de nieuwe ouders tijd en ruimte met elkaar

Hoewel je de kleine natuurlijk zo snel mogelijk wilt zien en vasthouden, is het misschien een goed idee om (in overleg) eerst even afstand te houden. Geef de ouders en de baby de tijd om aan elkaar gewend te raken. Maar maak je geen zorgen, ze zullen je met open armen ontvangen wanneer de tijd daar klaar voor is.

Net moeder geworden? Dan kun je echt niet zonder deze 6 vriendinnen

The Spruce

Ontvang de leukste artikelen in jouw inbox!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang de best gelezen artikelen over zwanger zijn, moeder worden en het leven met je baby in je mailbox.

Reageer op artikel:
10 manieren om je beste vriendin die nét mama geworden is te helpen
Sluiten