Door deze 4 dingen begrijp ik mijn vriend beter

Een relatie zit vol met ups en downs. In de relatie leer je elkaar door en door kennen. En wanneer je elkaar zo goed kent, zul je er ook achter komen dat je sommige dingen van elkaar moet leren accepteren.

Daar bedoelen we niets negatiefs mee. Het kan fantastisch zijn om elke keer weer een iets nieuws te ontdekken.

1. Hij is niet mijn vriendin

Begrijp me niet verkeerd. Hij is mijn beste vriend en ik zou niemand liever naast me hebben staan dan hij. Maar hij is niet mijn vriendinnetje. Het boeit hem niet hoeveel volgers ik op Instagram heb. Het maakt hem niet uit wat ik aanhad tijdens die werkbespreking. Hij hoeft niet elk detail in mijn leven te weten. Daar heb ik mijn vriendinnen voor.

2. We voeden onze baby beiden anders op, en dat is oké

Onze rollen in de opvoeding van onze baby zijn verschillend. En dat is helemaal prima. Ik kan er niet vanuit gaan dat hij precies zo verzorgt als ik.

LEES OOK: 8 redenen waarom seks tijdens je zwangerschap een supergoed idee is

3. Hij leest mijn gedachten niet

Hoe graag ik het af en toe ook zou willen, mijn vriend kan mijn gedachten niet lezen. En hoe subtiel (of niet) mijn hints ook zijn, soms begrijpt hij niet dat ik iets nú wil in plaats van ‘wanneer het uitkomt’.

Soms word ik wel eens boos op hem, als mijn verwachtingen hoger zijn dan hetgeen wat hij begrijpt. Ik verwacht dat hij precies weet wat ik bedoel. We zijn nu al heel lang samen, maar het lezen van gedachten is een onmogelijke taak die je niemand op mag leggen.

4. Hij heeft ook tijd alleen nodig

Ik kan niet altijd verwachten dat hij continu mij om zich heen wilt hebben. Soms heeft hij ook tijd voor zichzelf nodig. En of hij die vrije tijd nou besteedt met gamen, afspreken met vrienden óf er voor kiest iets heel anders te gaan doen, dat is aan hem. En hij verdient die tijd voor zichzelf, want dat heeft hij nodig. Dat doet onze relatie goed.

Mannen opgelet! 12 dingen die je als aanstaande vader moet weten

Ontvang de leukste artikelen in jouw inbox!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang de best gelezen artikelen over zwanger zijn, moeder worden en het leven met je baby in je mailbox.

Reageer op artikel:
Door deze 4 dingen begrijp ik mijn vriend beter
Sluiten