Dit zijn de meest gestelde vragen op elk online ouderschapsforum

Sterre Touw 12 jan 2018 De baby

Als kersverse ouder heb je een hele hoop vragen over de opvoeding. Je kunt hiervoor bij vriendinnen, familie of experts terecht. Een ander belangrijke bron is het internet en specifiek een ouderschapsforum waar gelijkgestemden dagelijks vragen en issues uitwisselen. Een forum over het moederschap kan een fijne plek zijn. Hier praten moeders op fora het meest over met elkaar. 

Zoeken op een ouderschapsforum

Purewow, een Amerikaanse vrouwensite onderzocht de populairste Amerikaanse ouderschapsfora en analyseerde welke vragen het meest gesteld werden. Zo kregen ze een beter beeld van wat vrouwen echt willen weten over opvoeden en het moederschap. Dit zijn de vijf meest gestelde vragen op online opvoedingsfora.

LEES OOK: 7 dingen die ik wilde tijdens mijn zwangerschapsverlof, maar niet durfde te vragen

Hoeveel betaal ik de oppas?

Hoewel voor veel kersverse ouders opa en oma vaak te hulp schieten door op te passen, is er toch ook een echte oppas nodig. Maar hoeveel betaal je die oppas eigenlijk? Naast dat het al een flinke klus is om de juiste oppas voor je kindje te vinden, is het juiste tarief vaststellen niet makkelijk. Je wil het budget zo laag mogelijk houden, maar ook een fijne beloning geven. En de beste zorg voor je kind. Een lastige vraag, waar ouders op een ouderschapsforum verschillende antwoorden op geven. Kortom; het is een kwestie van wat bij je past.

Steeds meer tieners gaan op oppastraining. Wat een goed idee. Lees het artikel hier.

Hoe laat ik in hemelsnaam mijn baby slapen?

Als we weer eens wakker liggen omdat de baby het vertikt om rustig te gaan slapen, kijken we eindeloos naar YouTube tutorials die ons laten zien hoe zij hun baby’s laten slapen. We volgen vloggers of zoeken naar tips op het internet. Het onderwerp is razend populair op elk online opvoedingsforum en ouders delen maar al te graag hun ervaringen met elkaar om elkaar te steunen.

Famme Baby schreef al diverse interessante artikelen over de beste manier om je baby te laten slapen. Lees ze hier.

Hoe bind ik de draagdoek op de beste manier om?

Draagdoeken zijn trending. Het is een eeuwenoude manier om je baby mee te dragen, maar het wordt steeds meer gebruikt door kersverse moeders. Ook dit onderwerp heeft meer dan een miljoen You Tube weergaven. Er wordt massaal gezocht naar manieren om de draagdoek om te knopen.

Hier lees je waarop je moet letten als je een draagdoek wilt aanschaffen.

Waarom eet mijn kind niets anders dan brood?

Iedereen die ooit rode spaghetti-saus uit de kleertjes van hun kind heeft gewassen, zal begrijpen waarom duizenden mensen sites en fora over eten en kleine kinderen bezoeken. Recepten, fingerfoods en tips over wat je je kindje wel en niet moet geven; alles wordt opgezocht. Het resultaat? Met de hulp van tips van andere ouders kun je met verschillende tips je kind alles laten eten (in plaats van alleen brood).

LEES OOK: De 10 meest gestelde vragen over ontzwangeren (met goudeerlijke antwoorden)

Heb ik een normaal kind?

We moeten allemaal stiekem een beetje lachen om deze vraag, maar geef toe: je vraagt het je vaak genoeg af. De zoekmachine van BabyCenter gaf 1.364 resultaten bij deze vraag. De onderwerpen variëren van ‘is het normaal dat mijn baby achterstevoren kruipt?’ tot ‘Is het normaal dat mijn peuter hondenvoer eet?’.  Helemaal niet zo’n gekke vraag dus. Het mooie aan een opvoedingsforum is dat je een online gemeenschap hebt waarin alles gevraagd en gedeeld kan worden. Om zo samen de beste van de hele wereld te worden.

Reageer op artikel:
Dit zijn de meest gestelde vragen op elk online ouderschapsforum
Sluiten