Ja ze zijn er echt: dit zijn dé 13 voordelen van jong moeder worden

Je begrijpt er niks van; die timeline vol foto’s van oud-klasgenootjes die zwanger zijn – en dat het niet eens een ongelukje was, maar die bolle buik gewoon het gevolg is van een beslissing die met het volle verstand werd genomen. Toch is jong moeder worden zo gek nog niet. 

We zijn er hier  helemaal niet om je te vertellen wanneer je kinderen moet krijgen. Dat is helemaal aan jou (en de natuur, natuurlijk). Het is helemaal oké als je zeker nog een paar jaar wil wachten of niet weet of je ze überhaupt wel wil. Daarentegen zijn er ook meiden die van jongs af aan heel sterk voelen dat ze moeder willen worden. Zodra ze enigszins gesetteld zijn, pakken ze meteen door. Je kan ze voor gek verklaren (‘omg daar gaat je leven!’), maar toch hangen er ook een boel voordelen aan jong moeder worden.

1. Je kan achterover leunen en relaxen na de eerste

Want als je er vroeg bij bent, kun je – biologisch gezien – makkelijk nog een aantal jaar wachten tot jullie eventueel voor een tweede kind gaan.

2. Twee woorden: vitale grootouders

Je ouders staan waarschijnlijk zelf nog middenin het leven, maar zijn tegelijkertijd fit en energiek genoeg om actief op te passen.

3. Het verandert de loop van je carrière…

… maar het hoeft het niet te verpesten. Wie zegt dat je carrière moet maken voor je dertigste? Als je kind naar school gaat, heb je weer alle ruimte om sky high te gaan.

4. Sterker nog: het kan het verbeteren

Want door het moederschap weet je als geen ander hoe je efficiënt kan multitasken en prioriteiten moet stellen.

5. Je krijgt sneller je oude figuur terug

Natuurlijk moet je daar niet zo’n grote levenskeuze op baseren, maar toch: het is wel lekker meegenomen.

LEES OOK: 13 tekenen dat jij waarschijnlijk de eerste van je vrienden bent die een baby krijgt

6. Je hebt een minder risicovolle zwangerschap

Vrouwen zijn het vruchtbaarst in hun twintiger jaren en de kans op een miskraam of geboorteafwijkingen is op z’n laagst.

7. Er bestaat niet zoiets als ‘het perfecte moment’

Als je daarop wacht, kun je lang wachten. Wachten tot je meer spaargeld hebt, promotie hebt gemaakt op de hele wereld hebt gezien zijn veel voorkomende redenen om het nog even uit te stellen, maar de waarheid is dat er niet zoiets bestaat als het perfecte moment. (Al is het natuurlijk wel aan te raden dat je leven enigszins stabiel is voor je eraan begint).

8. Je kan ten volste genieten van het lege nest

Als je in de veertig bent wanneer je kind gaat studeren, heb je nog meer dan genoeg tijd om je op een (nieuwe) carrière te storten, te reizen of te verhuizen.

9. Je hebt meer energie

Laten we eerlijk zijn: je herstelt makkelijker van die gebroken nachten.

10. Je bent de eerste in de vriendengroep

Daarmee ben je een noviteit binnen de vriendengroep. Nu vinden ze de babyfoto’s nog leuk, maar niemand die nog écht enthousiast reageert als vriendin no. 3859 de eerste stapjes van haar mini me in de groepsapp zet.

11. Ze koesteren meer herinneringen aan jouw ouders

Omdat hun opa en oma een actieve rol spelen in hun leven, hebben ze veel meer tijd om een speciale band op te bouwen en zullen ze zich later hun grootouders sterk herinneren.

12. Er is minder druk van buitenaf

Je kan keuzes maken die het best zijn voor jouw gezin in plaats van dat je je beïnvloed voelt door beslissingen die andere moeders maken.

13. Je hoeft je leven minder rigoureus aan te passen

Want je bent nog niet gewend aan spontane reizen naar de andere kant van de wereld, urenlange zondagse brunches met vriendinnen en met droge ogen een maansalaris stukslaan aan een tas. Weet je ook niet wat je mist (en dat geeft bakken rust).

Deze 11 dingen willen kersverse moeders graag zeggen tegen hun vriendinnen zonder kind.

Niets meer missen? Like ons op Facebook.

Laatste reactie
0 reacties totaal
Nog geen reacties
Praat mee op het forum

Ontvang de leukste artikelen in jouw inbox!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang de best gelezen artikelen over zwanger zijn, moeder worden en het leven met je baby in je mailbox.

Reageer op artikel:
Ja ze zijn er echt: dit zijn dé 13 voordelen van jong moeder worden
Sluiten