Moeder reageert heftig op voorbijganger die zegt dat ze ‘haar handen vol’ heeft

Susan Dalstra 1 aug 2017 De baby

De 23-jarige Courtney Lester is moeder van drie jonge kinderen: een meisje van 4, een meisje van 2 en een jongetje van drie maanden. Toen een voorbijganger in de supermarkt opmerkte dat ze ‘haar handen vol had’ aan haar kinderen, schoot die opmerking haar in het verkeerde keelgat. 

‘Mevrouw, ik heb met je te doen. Je hebt zeker je handen vol aan al die kinderen’, waren de exacte woorden van de voorbijganger. Courtney vond dat geen fijne opmerking. Ze verloor eerder twee baby’s en vindt het daarom heel belangrijk dat ze haar kinderen niet ervaart als een last, maar als een zegen. Op Facebook schreef ze een brief aan de voorbijganger die inmiddels meer dan 23.000 likes opleverde.

Driftbui

‘Mijn kinderen zijn een zegen. Ze zijn geen perfecte modelburgers, want het zijn kinderen. Soms zijn ze luid, soms gedragen ze zich niet en soms hebben ze een driftbui. Maar die kant heb je niet eens gezien. Wat jij zag was een jong stel met een 4-jarige die een liedje zong, een 2-jarige die rustig in de buggy zat en een pasgeborene die sliep in zijn draagzak. Als dat je definitie is van je ‘handen vol hebben’, heb ik met joú te doen’, schrijft de thuisblijfmoeder.

LEES OOK: Therapeut vertelt: dit leerde ik van koppels die een miskraam doormaakten

Medelijden

‘Ik loop op m’n tenen omdat m’n kinderen altijd wat nodig hebben, maar ik heb ze nog nooit gezien als een last of een reden voor iemand om medelijden met me te hebben. Zelfs op dagen waarop ze driftbuien hebben, niet luisteren en niks wat ik doe goed genoeg is, heb ik geen medelijden met mezelf en verwacht ik dat ook niet van anderen. Heb alsjeblieft geen medelijden met me, want mijn hart is voller dan mijn handen ooit zullen zijn.’

Sommige mensen vinden dat Courtney een beetje overdreven reageerde op het commentaar. Later verklaarde ze tegenover Babble dat ze zo uit haar slof schoot omdat het voor haar niet vanzelfsprekend was dat ze kinderen kon krijgen. ‘Je weet niet wat iemands situatie is of wat diegene heeft doorgemaakt om kinderen te krijgen.’

Commentaar

Na twee miskramen kreeg Courtney van artsen te horen dat ze misschien wel nooit meer een kind zou krijgen. Geheel tegen alle verwachtingen in werd ze toch opnieuw zwanger en diende niet lang daarna baby nummer drie zich aan. ‘We hadden nooit gedacht dat we gezegend zouden met nog een kind, laat staan twee.’ Ze vindt daarom dan ook dat mensen nooit commentaar zouden moeten geven op de grootte van iemands gezin.

Wat vind jij: heeft ze een punt of is haar reactie inderdaad een beetje overtrokken?

 

Babble

Reageer op artikel:
Moeder reageert heftig op voorbijganger die zegt dat ze ‘haar handen vol’ heeft
Sluiten