Volle melk blijkt beter te zijn voor je kind dan halfvolle melk

Daphne de Groot 16 nov 2017 De baby

Dacht je goed bezig te zijn door je kind halfvolle melk te geven? Think again! Volgens Canadees onderzoek zitten er meerdere voordelen aan volle melk aan je kind geven tot hij zes jaar is. 

Het onderzoek werd gepubliceerd in het wetenschappelijk tijdschrift American Journal of Clinical Nutrition, en stelt dat kinderen die volle melk drinken een lager BMI hadden dan kinderen die halfvolle melk drinken. Daardoor hebben ze maar liefst drie keer minder vaak obesitas of overgewicht. Voor het onderzoek werden ruim 2700 kinderen bestudeerd. De onderzoekers denken dat de kinderen die volle melk dronken bleken langer vol te zitten, dan kinderen die halfvolle melk dronken. Daardoor bedelden ze minder snel om een snack, waar natuurlijk al snel meer calorieën in zitten.

Volle melk

Nog een bijkomend voordeel, de kinderen die halfvolle melk dronken hadden een lager vitamine D-gehalte. Sterker nog: ze hadden vaak een tekort. In het geval van de volle-melkdrinkers was dit niet zo. Waarschijnlijk omdat vitamine D zich oplost in vet en niet in water. Goed om te weten: er wordt aangeraden om vanaf dat je dreumes 1 jaar is over te stappen van flesvoeding naar gewone melk.

LEES OOK: Volgens moeders geeft dít drankje van Starbucks hun moedermelk een boost

Peutermelk

Naast ‘gewone’ melk, bestaat er ook peutermelk. Begin dit jaar is er een onderzoek gedaan naar peutermelk, waarbij de onderzoekers stelden dat het verstandig is om je dreumes vanaf 1 jaar peutermelk te (blijven) geven. Het Voedingscentrum is het hier echter niet mee eens. Zij zeggen tegen Famme: ‘Door een gezond voedselpatroon aan te bieden, krijgen kinderen alle voedingsstoffen binnen en leren ze bovendien gezond te eten. Dat nemen ze voor de rest van hun leven mee.’

Met 1 glas ‘gewone’ volle melk per dag geef je je dreumes voldoende vitamine D mee, en zou het dus helemaal goed moeten komen. Wil je kind geen melk drinken? Overweeg dan een vitamine D supplement.

Ook interessant: Geef je borstvoeding? Eet dit om je melkproductie te stimuleren

Nooit meer iets missen? Like ons op Facebook!

 

Telegraph.co.uk

Reageer op artikel:
Volle melk blijkt beter te zijn voor je kind dan halfvolle melk
Sluiten